DODIK U BIJELjINI: POZIVAMO GRADONAČELNIKA NA SARADNjU, U INTERESU NASTAVKA RAZVOJA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

DODIK U BIJELjINI: POZIVAMO GRADONAČELNIKA NA SARADNjU, U INTERESU NASTAVKA RAZVOJA BIJELjINE


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sastao se u Bijeljini sa članovima Gradskog odbora stranke na čijem je čelu privremeni predsjednik Vladimir Lazić. Sastanak je održan u prostorijama Gradskog odbora SNSD, a potom i sa predstavnicima Stranke demokratske Srpske Semberija, te sa odbornicima skupštinske većine okupljenoj u koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“ koju čine sedam odbornika SNSD-a, pet  SDS Semberija, četiri Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu. Na početku obraćanja medijima, lider SNSD Mikloerad Dodik je naglasio da je u Bijeljini isključivo kao predsjednik SNSD-a, te smatra da nije primjereno plasirati u javnost vijest da je „zaobišao posjetu Gradskoj upravi i gradonačelniku“.

-U Bijeljini je nezaobilazna činjenica da skupštinsku većinu čine 23 odbornika i treba da svi zajedno činimo dobro za Bijeljinu. Pozivamo i aktuelnog gradonačelnika, kao i odbornike opozicije da razgovaramo, jer mi ne vodimo politiku podjela. Želimo da nastavimo da radimo i gradimo, da nastavimo ono što smo započeli, od auto-puta, do obaloutvrde, sanacija škola i svega onoga što smo dogovarali sa pokojnim gradonačelnikom Mićom Mićićem, koji zaslužuje da u Bijeljini jedna od ulica ili ustanova nosi njegovo ime, jer je ovaj grad tokom proteklih 20 godina od malog grada, postala drugi grad u RS i regionalni centar“, rekao je Dodik i najavio da će pokrenuti inicijativu da se to i realizuje. On je naglasio da je u Bijeljini stabilna struktura SNSD-a koja zajedno sa drugim partijama dominira skupštinskom većinom i ima svog predsjedika Skupštine.



-SNSD ne odustaje od svog političkog programa stabilnosti Republike Srpske i veoma me raduje što imamo široku koaliciju. Naša politika nije politika podjele i jedinsstva. Pozivamo ih da radimo za dobro Bijeljine, pozivamo gradonačelnika da shvati da je skupštinska većina nezaobilazna činjenica. Ako skupštinska većina ne usvoji budžet, džaba sve dobre namjere u koje možemo, a ine moramo da vjerujemo. Veoma je važno da se nađe kompromis. Mi mu nudimo određena mjesta  i da napravimo kohabitaciju“, rekao je Dodik i dodao da je skupštinska većina spremna na dogovor da gradonačelnik imenuje svog zamjenika i jednog načelnika.On je naglasio da podržava rad SNSD u Bijeljini da će široka koalicija okupljena oko ove stranke, nastaviti da radi na doborobit Bijeljine. Dodik je prethodno položio cvijeće na grobove preminulih gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i nekadašnjeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gavrila Bobara.

Semberija info