PODRŠKA ZANATSTVU KROZ PROJEKAT SAMOZAPOŠLjAVANjA :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA ZANATSTVU KROZ PROJEKAT SAMOZAPOŠLjAVANjA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor Filijale Bijeljina Zavoda za zapošljavanje RS Siniša Kajmaković potpisali su danas ugovore sa osmoro mladih preduzetnika kojima je odobreno po 5.000 KM bespovratnih sredstava u okviru projekta samozapošljavanja mladih zanatlija.

Gradonačelnik Petrović je tom prilikom izjavio da je kroz partnerski odnos Gradska uprava odobrila 20.000 KM za ovaj projekat, a isto toliko sredstava odobrio je i Zavod za zapošljavanje RS.

“Ukupno je trinaest preduzetnika apliciralo i ispunilo uslove za odobravanje ovih sredstava. Ovo je jedan od projekata podrške preduzetništvu u Bijeljini. Mi smo u 2020. godini imali ukupno registrovanih 1.886 preduzetnika, što potvrđuje da je Bijeljina grad preduzetnika. Imamo obavezu da unapređujemo preduzetništvo u gradu i to ćemo raditi tokom 2021. godine u okviru budžetskog okvira koji nam je na raspolaganju”, izjavio je Petrović.

Siniša Kajmaković, direktor bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje RS izjavio je da je u pitanju pilot projekat za koji je Zavod za zapošljavanje RS rezervisao ukupno 200.000 KM u ovoj godini.

“ Riječ je o udruživanju sredstava sa lokalnim zajednicama. Program  nije naišao na veliku podršku, jer je iskorišteno između oko 60 odsto planiranih sredstava. Bijeljina se uključila u realizaciju projekta samozapošljavanja u zanatskom sektoru. U pitanju su, dakle, preduzetnici iz oblasti male privrede i zanatstva koji su konkurisali za ova sredstva”, izjavio je Kajmaković.

Nikolina Veljović, vlasnica kozmetičkog salona, kaže da je vrijeme izuzetno teško za pokretanje biznisa, ali se ona odlučila na taj korak.

“Planiram da nabavim kozmetičku opremu. Trenutno u salonu radim samo ja, ali ću tokom godine pokušati zaposliti još jednog radnika”.

Milo Draganić kaže da je ovaj projekat velika šansa za mlade preduzetnike koji tek otpočinju posao.

“ Bavim se izradom metalnih konstrukcija, nadstrešnica i hala. Sredstva ću uložiti u opremu i repromaterijal, a angažovaću varioce i bravare, za početak. Cilj je da zaposlim više radnika i da proširujem poslove”, izjavio je Draganić.

Semberija info