RITAM EVROPE - POZIV MLADIM I TALENTOVANIM PJEVAČIMA I PLESAČIMA :: Semberija INFO ::

 

RITAM EVROPE - POZIV MLADIM I TALENTOVANIM PJEVAČIMA I PLESAČIMA


Na preskonferenciji održanoj danas u Gradskoj upravi Grada Bijeljina predstavljen je projekat „Ritam Evrope“ kao i proces izbora predstavnika našeg grada za učešće u ovom takmičenju. „Ritam Evrope“ je jedno od najvećih muzičkih takmičenja koje se u posljednjih 13 godina organizuje u deset evropskih zemalja. Mnogi ga zovu i „Evrovizijom za mlade“. Grad Bijeljina će ove godine po drugi put učestvovati u ovom evropskom takmičenju mladih talenata.

Ljubica Mlađenović, koordinatorica „Ritma Evrope“ za Republiku Srpsku pozvala je sve mlade koji pokazuju talenat za pjevanje i ples, a koji imaju između 14 i 21 godinu, da se prijave na audiciju koja će se 15. februara 2021. godine održati u Centru za kulturu „Semberija“. Prijave se mogu vršiti u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina ili na instagram profilu „Ritam Evrope“.

Direktor programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević je, u ime organizatora, pozvao mlade Semberce da se prijave na audiciju i pokažu svoj talenat. Kako bi unaprijedili pokazani talenat, planirano je da sa prijavljenim kandidatima jedanput sedmično rade profesionalni pjevači i plesači koji će za ovu priliku dolaziti iz Beograda.

- Posebnost našeg projekta se ogleda u omogućavanju mladim ljudima da bliže upoznaju evropsku kulturu. Svaki učesnik takmičenja predstavlja igru i pjesmu jedne evropske zemlje, a za pobjednika smo obezbijedili posjetu zemlji koju je na takmičenju predstavljao. Pobjednica prošlogodišnjeg „Ritma Evrope“ za Republiku Srpsku, Marija Tomić iz Lopara, predstavljala je Ukrajinu i ove godine će Marija posjetiti ovu lijepu zemlju. I ja bih još jednom iskoristio priliku da pozovem mlade i talentovane djevojke i mladiće da se prijave na audiciju koja će se 15-og održati u Bijeljini,“ rekao je Karadarević

Takmičenje „Ritam Evrope“ za područje Republike Srpske će se održati u septembru 2021. godine u Loparama.

Semberija info - I. Gutić
Foto - B. Milošević