NETAČNA INFORMACIJA O ODOBRENIM SREDSTVIMA “PREDUZETNIKU” :: Semberija INFO ::

 

NETAČNA INFORMACIJA O ODOBRENIM SREDSTVIMA “PREDUZETNIKU”


Netačna je informacija, koja je objavljena u nekim medijima, da je Privredni savjet grada dodijelio Gradskom preduzetničkom udruženju “Preduzetnik” sredstva u iznosu od 140.000 KM. Privredni savjet grada je savjetodavni organ  gradonačelnika i kao takav ne donosi odluke, niti raspolaže finansijskim sredstvima, navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog zanatsko – preduzetničkog udruženja “Preduzetnik” koje je reagovalo na neprecizna izvještavanja nekih medija o navodno odobrenim novčanim sredstvima u iznosu od 140.000 KM ovom udruženju.

“Privredni savjet grada razmatra aktuelna pitanja iz privrednog života grada, pokreće inicijative, usvaja zaključke, daje mišljenja, sugestije i prijedloge. Prilikom razmatranja Programa korišćenja sredstava ostvarenih po osnovu koncesione nadoknade za 2021. godinu usvojen je zaključak kojim se, u okviru predloženog programa, podržava inicijativa Gradskog zanatsko – preduzetničkog udruženja “Preduzetnik” da se dio tih sredstava , u iznosu od 130.000 KM, usmjeri na Odjeljenje za privredu Gradske uprave Bijeljina, namjenski za subvencije za samozapošljavanje u zanatsko – preduzetničkim djelatnostima. Ovo odjeljenje će, nakon usvajanja budžeta grada Bijeljina za 2021. godinu, te programa i pravilnika za korištenje ovih sredstava, raspisati javni poziv za dodjelu sredstava, te formirati komisiju koja će izvršiti rangiranje prijavljenih i dodjelu sredstava. Sredstva, dakle, neće biti na raspolaganje Udruženju, niti smo mi to tražili. Nadzor nad sprovođenjem predmetnog programa i nad namjenskim trošenjem sredstava od koncesione nadoknade vršiće Odjeljenje za finansije Gradske uprave i nadležna inspekcija, a sam postupak dodjele biće realizovan krajnje transparentno”, navodi se u saopštenju za javnost Udruženja “Preduzetnik”.

Gradsko zanatsko – preduzetničko udruženje “Preduzetnik” Bijeljina već godinama tvrdi da je samozapošljavanje najbrži, najjednostavniji, najefikasniji, najdjelotvorniji, najsigurniji I najefektniji način za rješavanje velikog društvenog problema – problema nezaposlenosti i zbog toga smo i pokrenuli ovu inicijativu, ističe se u saopštenju za javnost. 

Semberija info