U Muzeju Semberije: Proglašene najbolje fotografije Semberije za 2020. godinu :: Semberija INFO ::

 

U Muzeju Semberije: Proglašene najbolje fotografije Semberije za 2020. godinu


U Muzeju Semberije večeras je organizovano proglašenje pobjednika na Konkursu za najljepšu fotografiju Semberije u 2020. godini. Pobjednik konkursa za najljepšu fotografiju Semberije je Božidar Milošević, foto - reporter “Semberskih novina” koji je nagrađen za fotografiju pod nazivom “Krst manastira Sveti Vasilije Ostroški”.



Drugonagrađeni je Marko Mastilo za fotografiju “Semberska ravnica u vrelim ljetnjim danima”, dok je trećenagrađeni Bojan Petričević za fotografiju pod nazivom “Las Bijeljinas”.

U kategoriji “Poljoprivreda u Semberiji” za najljepšu izabrana je fotografija pod nazivom “Luk” Bojana Bobića. Za najljepšu fotografiju u kategoriji “Sport u Semberiji” prvo mjesto podijelili su Srđan Sušić za fotografiju pod nazivom “ NO LIMITS – mali fudbaleri” i Božidar Milošević za fotografiju “Finiš”. Novčane nagrade autorima najboljih fotografija obezbijedila je Gradska uprava koja je i organizovala Izbor za najljepšu fotografiju Semberije.



Otvarajući izložbu fotografija više od pedeset semberskih autora koji su učestvovali na konkursu, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podsjetio je da je konkurs za najljepšu fotografiju raspisan u februaru 2020. godine.

“I na ovaj način izražavamo čvrstu podršku Gradske uprave za afirmisanje umjetnika i umjetničkog izražavanja u oblasti umjetničke fotografije. Čestitamo pobjednicima i obećavamo da ćemo i ubuduće podržati svaki vid umjetničkog izražavanja u našem gradu  kako bi sve ono što je lijepo i vrijedno u našoj Semberiji bilo ovjekovječeno i dokumentovano”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Pobjednik konkursa Božidar Milošević izjavio je da nagrade obavezuju, te da bi nakon prvog konkursa za najljepšu fotografiju trebalo i ubuduće podržati sve one koji se bave umjetničkom i dokumentarnom fotografijom.

“Fotografija u Bijeljini pamti se po internacionalnom majstoru fotografije Slobodanu Krstiću. Nisam razmišljao o nagradama, već je moj motiv za učešće bio da se podrži jedna ovakva ideja. Dobro bi bilo kada bi se u dogledno vrijeme, možda i za “Pantelinske svečanosti” organizovao jedan dan za prezentovanje fotografije i umjetnika iz regiona koji se bave fotografijom”, naglasio je Božidar Milošević.

Semberija info - Lj. Ljubojević