DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: SPREMNI ZA DOLAZAK VAKCINA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: SPREMNI ZA DOLAZAK VAKCINA


Dom zdravlja Bijeljina, druga je po veličini zdravstvena ustanova primarnog nivoa, a prema riječima direktora ove zdravstevne ustanove, primarijus dr Danijele Đukin, ova zdravstvena ustanova „uvijek ide korak unaprijed“.

-Već krajem decembra počeli smo da se pripremamo za dolazak vakcina protiv virusa korona. Vakcine očekujemo krajem februara, početkom marta, ali detaljne informacije saopštiće Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Sve vakcine koje očekujemo, doći će na nivou BiH, a potom će se vršiti raspored po Domovima zdravlja. Već smo počeli sa nabavkom rashladnih vitrina, a timovi koji su planirani za obavljanje vakcinacije, već su prošli edukaciju, tako da spremno dočekujemo dolazak vakcine. Takođe, već smo odredili i prostor za vakcinisanje, a javnost ćemo blagovremeno obavijestiti o detaljima“, kaže prim. dr Đukin i dodaje da će se postupati u skladu sa Pravilnikom o vakcinisanju koji će odrediti Institut za javno zdravstvo RS.

-Biće zastupljene sve kategorije stanovništva, osobe koje se nalaze u domovima za srtara lica, osobe koje zbog invaliditeta nisu u stanju doći u prostor planiran za vakcisinisanje, ali upravo o ovim detaljima, javnost ćemo na vrijeme upoznati“, naglasila je prim. dr Đukin uz podsjećanje da je broj osiguranih lčica u Domu zdravlja oko 80. 000. Podsjećamo da je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, „Medaljom zasluga za narod“, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, odlikovala bijeljinski Dom zdravlja. Na prijedlog  Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, odlikovani su svi zdravstveni radnici i nemedicinski sektor  za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja u borbi protiv pandemije COVID-19.

-S ponosom sam primila odlikovanje koje je dobila zdravstvena ustanova na čijem sam čelu. Zdravstveni radnici u borbi protiv virusa korona žrtvuju svoje i  zdravlje svojih porodica, tako da smatram da je priznanje istinski zasluženo, jer zaposleni u Domu zdravlja Bijeljina su iskreno i maksimalno posvećeni svom pozivu, a to traje već 101 godinu, koliko ova ustanova već postoji“, rekla je direktor Doma zdravlja Bijeljina primarijus dr Danijela Đukin.

Semberija info