SAVINDAN U ŠKOLAMA BEZ PRIREDBI I AKADEMIJA :: Semberija INFO ::

 

SAVINDAN U ŠKOLAMA BEZ PRIREDBI I AKADEMIJA


U Odjeljenju društvenih djelatnosti Gradske uprave grada Bijeljine potvrdili su da će školska slava Sveti Sava biti obilježena bez školskih priredbi i svetosavskih akademija, zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

,,Ove godine školska slava u našim školama proteći bez prijema roditelja, zvanica, okupljanja, učenika, nastavnika i  drugih zaposlenih, a neće biti ni školskih priredbi, jer  bi to moglo da doprinese širenju korona virusa u školama“, rekla je Ljubica mlađenović šefica Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu.

Ona je istakla da je preporuka Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske preporučilo školama da se, budući da je radni dan, vaspitno-obrazovni proces odvija u skladu sa školskim planom i programom.

,,Dan Svetog Save, prema preporuci resornog ministarstva,  škole će obilježiti na način da prigodno sa učenicima na časovima govore o liku i djelu Svetog Save i njegovom značaju“, rekla je Ljubica Mlađenović dodavši da će se sve škole pridržavati ovih preporuka, te izrazila nadu da će se školska slava naredne godine obilježiti svečano na tradicionalam način.

Semberija info