​PRIJEM ZA REKTORE UNIVERZITETA I DEKANE FAKULTETA :: Semberija INFO ::

 

​PRIJEM ZA REKTORE UNIVERZITETA I DEKANE FAKULTETA


Gradska uprava organizovala je tradicionalni novogodišnji prijem za rektore univerziteta i dekane fakulteta koji djeluju u Bijeljini. Predstavnike visokoškolskih ustanova primio je gradonačelnik Ljubiša Petrović i obećao pomoć i podršku i u 2021. godini.
 
Podsjetivši da se iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za sve nivoe obrazovanja, pa i za visoko obrazovanje, Petrović naglašava da je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u bolju budućnost.


 
,,Prijem za predstavnike visokoškolskih ustanova prilika je da ocijenimo saradnju u godini iza nas, te da, jer za to uvijek ima prostora,  radimo u pravcu poboljšanja i proširenja dalje saradnje.  Ovo je novogodišnji prijem, a već naredne sedmice organizovaćemo još jedan sastanak na kom ćemo detaljnije analizirati problematiku visokoškolskog obrazovanja, pogotovo onu  uzrokovanu pandemijom korona virusa“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović koji je, između ostalog, uvažene profesore i dekane pitao koje će modalitete nastave upotrijebiti u drugom semestru ove akademske godine.
 
Oni su, zahvalivši se na prijemu i odličnoj dosadašnjoj saradnji, istakli da svi zajedno teže razvoju Bijeljine i unapređenju ukupnog društvenog života, te da im je cilj da od studenata stvore stručnjake koji će biti lideri u svojim oblastima.
 
Profesor dr Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, rekao je da su svi fakulteti i univerziteti širom svijeta, pa tako i u kod nas, tokom prošle godine radili u specifičnim uslovima.
 
,,Uspjeli smo da 2020. godinu ispratimo kako smo i planirali, a u novu kalendarsku gosinu ulazimo sa nadom da ćemo moći dobar dio naših aktivnosti da realizujemo po tradicionalnom metodu, da se nastava odvija uživo. To nam je posebno važno zato što smo mi specifičan fakultet gdje postoji dosta prakse i za studente je jako bitno da na fakultetu kroz predavanja i vježbe savladaju praktični dio, a isto tako nam je bitno da naši studenti imaju mogućnost da idu u škole i predškolske ustanove gdje uživo rade sa djecom, istakao je prof. dr Dalibor Stević.

​Semberija info - Foto: B. Milošević