JZU SVETI VRAČEVI: I U NAREDNOJ GODINI JEDINSTVENI U BORBI PROTIV PANDEMIJE :: Semberija INFO ::

 

JZU SVETI VRAČEVI: I U NAREDNOJ GODINI JEDINSTVENI U BORBI PROTIV PANDEMIJE


Na liječenju u Kovid bolnicama je 62 bolesnika, od kojih je dvije trećine sa teškom kliničkom slikom, a 20 oboljelih je sa izrazito teškom kliničkom slikom. Na respiratorima je 11 bolesnika.  U toku jučerašnjeg dana bilo je pet (5) prijema.

“Stanje u Kovid bolnicama je nešto stabilnije u odnosu na prethodni period, ali je broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom i dalje zabrinjavajući, rečeno je na Kriznom štabu Bolnice. Na sastanku je ocijenjeno da je godina koja polako ostaje za nama bila puna izazova sa kojima se Bolnica “Sveti Vračevi” uspješno borila i dato obećanje da  će se sa istim elanom nastaviti i u 2021. godini.



“Očekujemo da ćemo i u narednoj godini imati punu podršku institucija i građana Bijeljine i da ćemo zajedno izaći kao pobjednici u ovoj borbi protiv  pošasti koja je zadesila cijeli svijet,” poručeno sa sastanka Kriznog štaba Bolnice.  

Za protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano 26 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija je i dalje nesigurna, zbog čega apelujemo na sve da se pridržavaju mjera zaštite i da praznike dočekaju u krugu porodice.