U BIJELjINI 22 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 22 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u  bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 149 osoba. Radi se o 82 muške i 67 ženskih osoba, od kojih je 27 mlađe, 86 srednje i 36 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 49 osoba je iz Banjaluke, 22 iz Bijeljine, 13 iz Doboja, po osam iz Zvornika i Prijedora, sedam iz Laktaša, pet iz Lopara, po četiri iz Dervente i Čelinca, po tri iz Kneževa, Modriče, Prnjavora, Teslića i Foče, po dvije iz Mrkonjić Grada, Ugljevika i Šamca i po jedna osoba je iz Bratunca, Broda, Višegrada, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda, Sokoca i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 11 muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banja Luke i Prijedora, dvije iz Oštre Luke i po jedna osoba iz Ljubinja, Trebinja, Bijeljine, Broda, Ugljevika, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Ribnika, Kotor Varoši i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.641 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 1.748 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 23.123 osobe, a testirano je ukupno 160.110 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 865, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 326, a u opštim bolnicama  539. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8.846 osoba, a nadzor je završen kod 117.231 osoba.

Semberija info