Završna konferencija kampanje Liga pravih muškaraca :: Semberija INFO ::

 

Završna konferencija kampanje Liga pravih muškaraca


Udruženje građana „Otaharin“ danas je održalo završnu konferenciju kampanje „Liga pravih muškaraca“. Kampanja je provedena u okviru projekta „Uključenost zajednica u smanjenju rodnih stereotipa i prevenciji nasilja nad ženama i djevojčicama“ koji UG „Otaharin“ provodi u partnerstvu sa Asocijacijom XY, a koji je podržan od strane UN Women i Švedske.

Bojana Jovanović, programska direktorica Udruženja građana „Otaharin“, je izjavila da ova završna konferencija odaje počast svim sugrađanima koji su uzeli aktivno učešće u ovoj kampanji i da se po prvi put ovakva vrsta kampanje organizuje u Bijeljini.

„Projekat ima više aspekata, a jedan od njih se odnosi na aktivno učešće zajednice u prevenciji nasilja i podizanju svijesti o rodno zasnovanom nasilju i rodnoj ravnopravnosti. Drugi aspekat se odnosi na procese škole izvrsnosti. Prvi put kroz ovaj projekat u Bosni i Hercegovini tri srednje škole su dobile status škole izvrnosti, a među njima je i Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini. Škola izvrsnosti podrazumijeva spremnost na saradnju sa nevladinim sektorom i sa drugim institucijama, aktivnu obuku nastavnog kadra i provođenje programa za prevenciju nasilja u školi“, istakla je Jovanovićeva.

Ona je dodala da je cilj ove kampanje da uključi što veći broj istaknutih pojedinaca iz naše lokalne zajednice koji su spremni i voljni da se aktivno uključe u prevenciju svih oblika nasilja i da javno istupe i kažu svoje stavove protiv nasilja.

Semberija info