Bijeljina: Maloljetnik nožem nanio teške tjelesne povrede 17-godišnjoj djevojci :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Maloljetnik nožem nanio teške tjelesne povrede 17-godišnjoj djevojci


Maloljetna A. M. (17.) iz Bijeljine zadobila je teške tjelesne povrede na grudnom košu kada ju je u noći s petka na subotu, dva sata iza ponoći, nožem napao, također, maloljetni A. H. (17) iz Bijeljine. Policija je izvršila uviđaj i nakon kompletiranja predmeta, izvještaj će biti predat nadležnom tužilaštvu, saopćio je dežurni operativni u Policijskoj upravi Bijeljina, istakavši da je policija dobila dojavu u 2.25 sati, u subotu rano ujutro.

Dežurni tužilac, koji je upoznat s detaljima ovog krivičnog djela, kazao je da je djevojka u početku negirala da ju je navedeni A. H. ubo nožem, da bi poslije izjavila da su nekada bili u vezi.

- Na licu mjesta pronađen je nož, koji je mladić odbacio s mjesta na kome je ležala povrijeđena djevojka. A. M. je medicinski zbrinuta i nije u životnoj opasnosti. Provest ćemo istragu i ispitati sve navode i činjenice - izjavio je dežurni tužilac.

Na mjestu gdje je djevojka napadnuta, u naselju Ledinci, kod kružnog toka, prekoputa pizzerije „Mondo“, jutros smo u neposrednoj blizini zatekli dva policijska vozila.

Taksista koji se u tom trenutku zatekao u neposrednoj blizini kaže da je njegov kolega, taksista, u ranim jutarnjim satima vidio policiju, koja je vršila uviđaj, a vidio je i povrijeđenu djevojku, koja je bila pokrivena nekim ćebetom, prije nego što je došla ekipa Hitne pomoći.

U pizzeriji „Mondo“ kažu da je mladić djevojku napao nožem kod kioska, neposredno uz kružni tok. Radnik pizzerije kaže da je djevojka ležala između drveta i velikog reklamnog panoa. On pretpostavlja da je u pitanju ljubomora, kao okidač koji je doveo do incidenta.

- Policija je brzo uhvatila napadača, jer su policijski službenici bili u blizini. Vidite i sami šta nam se sve dešava. Djeca, socijalno nezrela, potežu noževe i tako iskazuju svoju potisnutu ljubomoru i navodne emocije. Da nije žalosno, bilo bi smiješno - kaže ovaj sagovornik, koji se nije želio predstavljati.
U obližnjoj prodavnici kažu da su rano ujutro vidjeli žutu traku i brojčane oznake, u vrijeme dok je policija vršila uviđaj.

avaz.ba
​foto: Lj. Ljubojević