LjUBIŠI PETROVIĆU URUČEN SERTIFIKAT :: Semberija INFO ::

 

LjUBIŠI PETROVIĆU URUČEN SERTIFIKAT


Novoizabranom gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću danas je predsjednik CIK BiH Željko Bakalar uručio sertifikat za četvorogodišnji mandat.

- Moja obaveza i dužnost su da ne odstupim od predizbornih obećanja i da budem gradonačelnik svih građana. Moram da istaknem da je uočeno da se u prethodnom periodu u određenim preduzećima (Vode, Centar za socijalni rad i Agrarni fond) događalo da se vršila promjena sistematizacije sa ciljem povećanja broja radnih mjesta, a nije rađeno u skladu sa dobrim poslovanjem i očuvanjem privredne stabilnosti. Ja sam kao gradonačelnik i predstavnik državnog kapitala i takođe ću  štititi interese dobrog poslovanja preduzeća i svakako, interese naroda. O svim dešavanjima ću blagovremeno upoznavati javnost, jer niko od nas nema pravo da se ponaša drugačije. Sa svojim timom u Gradskoj upravi biću maksimalno odgovoran prema našim građanima i bićemo dostupni za sve dobronamjerne kritike i savjete, a imaćemo i Dan otvorenih vrata“, rekao je Petrović.

On je dodao da će sa zamjenikom gradonačelnika Markom Mihajlovićem sutra imati sastanak, te da će na sastanku precizirati datum i dan preuzimanja dužnosti gradonačenika. On je naglasio i upozorio direktore preduzeća u Bijeljini, da ne postupaju mimo zakona, kako se ne bi u narednom periodu sredstva trošila na sudske i druge troškove. Prije nekoliko mjeseci, smijenjeni predsjednik Skupštine Slaviša Marković rekao je da je Osnovni sud u Bijeljini pravosnažno presudio da je njegova smjena bila nezakonita, kao i načelnika Odjeljenja za boračka pitanja Radomira Marjanovića i Odjeljenja za privredu Dejana Savića.

- Upozoravao sam na ovo prije nekoliko mjeseci, a Sud je to potvrdio. U narednih nekoliko dana znaće se i za koliko sredstva je oštećen budžet Grada Bijeljina, a sve to nanosi štetu funkcionisanju budžeta grada. Nažalost, ima još sporova koji se vode po istom osnovu. Takođe, problem je što nije usvojen budžet Grada Bijeljina, što znači da ćemo preći na privremeno finansiranje, a problem je i što nije usvojen i rebalans budžeta“, rekao je Marković. On je najavio da će eventualno imenovanje načelnika odjeljenja bez saglasnosti gradonačelnika napraviti nove probleme.

- Apelujem da se ne ulazi u nezakonite radnje, kako ne bismo imali dodatne probleme“, rekao je Marković. On je najavio da će iskoristiti zakonsko pravo i zakazati konstitutivnu sjednicu Skupštine , a kako je rekao, „zakon kaže da se sjednica treba zakazati u roku od 30 dana od dana izbora“.

- Neću čekati 15. januar i zakazaću je, u dogovoru sa gradonačelnikom, čim on sjedne na svoje radno mjesto“, najavio je Marković.

Predsjednik SDS Bijeljina Tomica Stojanović, čestitao je svim novoizabranim odbornicima i poručio da će novi gradonačelnik Ljubiša Petrović raditi u interesu svih građana Bijeljine.

- Naš interes je, takođe, da budžet ne trpi udare, da imamo korektan odnos sa svima i da radimo sve što je u interesu našeg grada i građana“, poručio je Stojanović.

​Semberija info - O. Stjepanović