TURISTIČKA ORGANIZACIJA BIJELjINE: Uspješan nastup na sajmu turizma u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA BIJELjINE: Uspješan nastup na sajmu turizma u Beogradu


Međunarodni sajam turizma u Beogradu, 41. po redu, održan je od 21. do 24. februara, a pod sloganom ,,Ljeto je bliže nego što mislite“. Zemlja domaćin sajma je Bugarska, a predstavili su se izlagači iz 38 zemalja. 
Iz Turističke organizacije Bijeljina, koja godinama učestvuje na ovom najvećem turističkom događaju u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, potvrđuju da je ovogodišnji sajam ispunio očekivanja turističkih radnika, ugostitelja i hotelijera iz Bijeljine. 



-Godinama učestvujemo na ovom sajmu, a utisci sa 41. o redu sajma su veoma dobri, kazao je direktor bijeljinske Turističke organizacije Radosav Đokić i dodao da su se na sajmu posjetiocima predstavili Restoran ,,Lovac“, Hotel ,,Drina“, Hotel ,,River“, Etno selo ,,Stanišići" i  d.o.o. ,,Monako“ sa svojim programom voćnih rakija. Ove godine na štandu su im se pridružili i studenti turizma i hotelijerstva Univerziteta Sinergija. 

Turistička organizacija Bijeljine je nastup na sajmu  iskoristila i da najavi manifestacije koje će se u Bijeljini realizovati do kraja godine, trudeći se da što bolje predstavi turističku i ugostiteljsku ponudu Bijeljine i Semberije. 
- Cilj nam je bio da na sajmu što više ljudi čuje i vidi šta su sve pripremili bijeljinski i semberski domaćini, ugostitelji, hotelijeri, kao i organizatori kulturnih dešavanja koja, iz godine u godinu okupljaju publiku najrazličitijih uzrasta, dobi i sfera interesovanja, rekao je  Radosav Đokić  koji je novinarima na sajmu rekao da je u Bijeljini u prošloj godini bilo za 6,8 odsto više turista nego u 2017. godini, da ima odgovarajuće smještajne kapacitete, te da Bijeljina najviše privlači goste svojom gastrokulturom i manastirima, kao i time što se nalazi u blizini rijeka Drine i Save. 
 
Inače, Turistička organizacija Bijeljine predstavila se na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske. Bio je to lijepo uređen i funkcionalno opremljen izložbeni prostor veličine 88 m2. Inače, turističku ponudu opština i gradova u Republici Srpskoj ove godine predstavile su turističke organizacije Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada, Kozarske Dubice, Laktaša, Zvornika, Teslića, Bileće, Milića, Novog Grada, Trnova, Modriče, Foče, Iistočnog Sarajeva,a predstavilo se i Etno selo Stanišići.

Semberske novine/M.Rešidović