SAOPŠTENjE AD KOMUNALAC BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE AD KOMUNALAC BIJELjINA


Poštovani  građani  Grada  Bijeljina  i  poštovani  mediji,  dana  21.12.2020. godine  u  prostorijama  Uprave  A.D.  „Komunalac“  Bijeljina  održana  je  redovna Sjednica Nadzornog odbora Društva, na koju je došao i budući Gradonačelnik Grada Bijeljina uz pratnju “BN” televizije. Iako smo bez ijednog prigovora dozvolili g. Petrović Ljubiši, koji još uvijek nije preuzeo dužnost gradonačelnika, i „BN“ televiziji da prisustvuju sjednici Nadzornog odbora A.D. „Komunalac“ Bijeljina,

„BN“ televizija je zloupotrijebila  ukazano povjerenje i u svom prilogu iznijela niz neistina, i na jedan neprofesionalan način nanijela nemjerljivu štetu ugledu i poslovanju A.D. „Komunalac“ Bijeljina, te javnost dezinformisala iznoseći niz neistina u svom prilogu, a prije svega:
 
 
1.  Na Dnevnom redu 32. sjednice Nadzornog odbora A.D. „Komunalac“ Bijeljina zakazane za 21.12.2020. godine u 07:15 časova, bila je tačka pod rednim brojem devet „Razmatranje prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta A.D. „Komunalac“ Bijeljina”,  a ne imenovanje novog direktora Društva.

2.   Na dnevnom redu nije bilo planirano da se razgovora niti odlučuje o izboru
novog direkotra Društva, niti o konkursu za izbor novog direktora što se dokazuje planiranim dnevnim redom u PRILOGU OVOG SAOPŠTENjA!

3.   Dalje  je  u  prilogu  neistinito  navedeno  da  „Nadzorni  odbor  nezakonito odlučuje o imenovanju direktora A.D. „Komunalac“ Bijeljina“ , što je potpuno netačno jer u skladu sa članom 51. tačka 6. Statuta A.D. „Komunalac“ Nadzorni odbor  jedini  ima  nadležnost  da  imenuje  Upravu  Društva,  odnosno DIREKTORA i IZVRŠNE DIREKTORE.

Navedeno je da se na Sjednici Nadzornog odbora planira imenovanje novog direktora Društva Darka Mitrića, što je potpuno netačno,  jer se imenovani još uvijek nalazi u radnom odnosu u A.D. „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina.

4.   U saopštenju je navedeno da je predsjednik Nadzornog odbora Goran Marković imenovao Zorana Sofrenića na radno mjesto pomoćnika direktora, što je nemoguće jer sa radnicima ugovore zaključuje direktor, a u ovom slučaju je to uradio bivši direktor Društva, koji je bio kadar PDP GO Bijeljina.
 
I pored toga što su prethodne Uprave Društva A.D. „Komunalac“ Bijeljina zapošljavanjem nepotrebnog broja radnika nanijele neizmjernu štetu u poslovanju A.D. „Komunalac“ Bijeljina, a pogotovo Uprava Društva iz 2015. godine, sadašnja Uprava Društva A.D. „Komunalac“ Bijeljina posluje pozitivno, redovno isplaćuje plate radnicima, redovno isplaćuje sve svoje obaveze prema dobavaljačima, nema nikakvih dugovanja i ne postoji ni jedan način na koji bi se moglo osporiti uspješno poslovanje Uprave i Nadzornog odbora Društva!
 
S poštovanjem, A.D.„Komunalac“ Bijeljina. U Bijeljini, 22.12.2020. godine.