UDRUŽENjE „SNAGA ŽENE“ TUZLA :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE „SNAGA ŽENE“ TUZLA


Žive smo

U banket sali Hotela Drina suta će, u 12 časova, biti otvorena izložba pod nazivom ,,Žive smo” - snovi žena u BiH, njemačke autorke Cornelie Suhan. Izložba se sastoji od 12 panela i govori o teškom putu i o snovima 11 žena koje su preživjele rat u bivšoj Jugoslaviji od 1992 -1995. godine. U proteklom periodu razgovarali  smo sa ženama iz svih entiteta, koje su posljednjih 15 godina korisnice raznolikog programa ,,Snaga žene''. Razgovarali smo o izazovima i snazi preživljavanja u ranjenom društvu.

-Kao sredstvo da ovo uradimo izabrali smo foto izložbu, uz zajednički rad sa Corneliom Suhan, njemačkom fotografkinjom. Naš kontinuirani rad, njegovi napreci i dugoročni proces učenja stoje iza svih dosadašnjih rezultata koje smo postigli. Neki važni aspekti profesionalnog rada koje je ,,Snaga žene'' postigla sa svim uključenim ženama će takođe biti prezentovani kako bi i drugi mogli saznati nešto više o holističkom pristupu koji smo razvili kao odgovor na dugotrajne posljedice preživljenih traumatskih iskustava tokom rata.

Ovom izložbom želimo čuti snove žena koje smo sreli u posljednjih 20 godina, žena koje su nas impresionirale njihovim načinom borbe za bolji život. Ovom izložbom želimo poduprijeti diskusiju o mogućnostima procesa iscjeljivanja u još uvijek podijeljenom društvu. Naše žene su snažne, naše žene su preživjele i nastaviće borbu za bolju budućnost. Mi ćemo i dalje biti uz njih i nadamo se da ćemo za to privući više podrške i od drugih'', precizirala je prim. dr Branka Antić Štauber, predsjednica Udruženja  ,,Snaga žene''.

Semberija info