Korona: Situacija i dalje teška :: Semberija INFO ::

 

Korona: Situacija i dalje teška


Stanje u vezi sa virusom korona, na području Grada Bijeljina i dalje je veoma teško – ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U prethodnih 24 časa registrovano je šest pozitivnih slučajeva na Kovid – 19, trenutno je 992 aktivna slučaja, među kojima je 63 djece školskog uzrasta. U kovid bolnici nalazi se 73 pacijenta, od kojih više od polovine ima tešku kliničku sliku, 25 ih je životno ugroženo, a 11 osoba je na respiratoru.

Štab je donio odluku da se s ciljem podrške borbi protiv virusa korona Opštoj bolnici „Sveti Vračevi“ dodijeli finansijska pomoć u iznosu od 300.000 KM, Domu zdravlja Bijeljina 200.000 KM, a zbog teške situacije izazvne epidemijom preduzeću „Patriot“ 35.000 KM. 

Ljekari su ponovo ukazali na nužnost poštovanja propisanih epidemioloških mjera, naročito u susret novogodišnjim praznicima. Zaključeno je da je nedavni sastanak predstavnika Gradskog štaba sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem, u vezi sa apelom vjernicima pred praznik Svetog Nikole, dao rezultata, te da je okupljanje na ovaj dan proteklo uglavnom u skladu sa preporučenim mjerama, u krugu porodice.

Grad Bijeljina