Slobodanu Pavloviću rok od dva mjeseca da vrati pet miliona maraka :: Semberija INFO ::

 

Slobodanu Pavloviću rok od dva mjeseca da vrati pet miliona maraka


Preduzeće “Pavgord” iz Foče traži da se zbog duga od pet miliona maraka nad kompanijom “Slobomir” iz Bijeljine otvori stečaj, saznaje portal CAPITAL.

Na ročištu koje je održano u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, pravni zastupnici “Pavgorda” su pojasnili kako su u pitanju potraživanja koja je kompanija iz Foče otkupila od “Bobar banke” u stečaju, a koje je banka imala prema “Slobomiru”.

Slobodan Pavlović, vlasnik kompanije, insistirao je na tvrdnji da nema potrebe za stečajem jer je u međuvremenu prodao određene nekretnine u Čikagu. Takođe, katao je kako želi da izmiri dugove.

“Pavgord” je predložio uvođenje privremene mjere obezbjeđenja, odnosno blokadu  žiro – računa u Kompaniji “Slobomir” i u povezanim pravnim licima, kao i nad udjelima pravnih lica na šta se Pavlović i njegov pravni zastupnik nisu protivili.

Sud bi za nekoliko dana trebalo da odluči o ovom prijedlogu. Naredno ročište zakazano je za 15. februar naredne godine, do kada je sud dao vremenski rok Slobodanu Pavloviću za izmirenje pomenutog duga.

Povezana pravna lica Kompanije “Slobomir” su “Slobomir nekretnine”, “Akva siti”, RTV “Slobomir” i Univerzitet “Slobomir”.

Fočanski “Pavgord” i “Naša banka” su nedavno odustali od pokretanja stečaja nad “Slobomir univerzitetom”, imajući u vidu činjenicu da je u međuvremenu Slobodan Pavlović izmirio svoje dugovanje u iznosu od 1,8 miliona KM.

Pavlović je izjavio to da je njegova namjera da radi još 15 godina te da zatim ide u penziju, iako sada ima 82 godine.
 
Izvor: Capital.ba