KOMEMORACIJA PROFESORU DOKTORU NENADU LALIĆU :: Semberija INFO ::

 

KOMEMORACIJA PROFESORU DOKTORU NENADU LALIĆU


Profesor doktor Nenad Lalić, preminuo je 4. decembra 2020. godine nakon duge i teške bolesti. Na komemoraciji povodom smrti prof. dr Lalića, održanoj u  amfiteatru Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini, oprostili su se studenti, kolege i prijatelji.

U ime Fakulteta poslovne ekonomije  Bijeljina, Pedagoškog fakulteta i Unverziteta u Istočnom Sarajevu, oprostio se prof. dr Srđan Lalić koji porodici preminulog prof. dr Lalića izjavio saučešće i naglasio da je ovo veliki gubitak za sve koji su ga poznavali i voljeli.

-Nenad Lalić nastavlja da živi sa nama, jer njegovo djelo je živo, jer je on svojim djelima, prije svega kao čovjek, a zatim i kao naučni i društveni radnik, ispisao svoj vječni pomen i u našim srcima i u živoptima svih onih koji su ga poznavali. Neka ti je vječan pomen dragi profesore! Počivaj u miru“, rekao je prof. dr Srđan Lalić. Od profesora Lalića oprostio se i Mladen Lemez, izvršni direktor za ekonomske poslove u preduzeću „Orao“.
 

-Lik i djelo našeg generalnog direktora zauvijek će krasiti nevjerovatna energija i hrabrost, koji je uprkos teškoj bolesti, a zahvaljujući velikoj ljubavi prema poslu koji je radio, za kratak period pokazao svima nama, kojim stazama treba da preduzeće „Orao“ ide u budućnost. Uz zahvalnost za sve što je za nas činio, siguran sam da ćemo uspjeti da slijedimo njegove korake“; rekao je Lemez. U ime Gradske uprave, od prof. dr Nenada Lalića, oprostio je Predrag Jović.

-Odlazak našeg Lale, kako smo ga zvali, veliki je gubitak za Bijeljinu i Republiku Srpsku. Izgubili smo velikog prijatelja, odličnog profesora, a i politika je izgubila odmjerenog, energičnog i snažnog čovjeka. Slijedićemo njegove korake, jer znamo da je uvijek govorio da treba da se okupljamo i budemo zajedno, da čuvamo i gradimo Bijeljinu i Republiku Srpsku“,rekao je Jović. Od profesora dr Nenada Lalića u ime studenata, oprostila se Kristina Koprivica, kao i redovni profesor na Fakultetu Poslovne ekonomije prof. dr Srđan Damjanović.

Semberija info