Centar za socijalni rad i Crveni krst tradicionalno organizuju humanitarnu akciju za socijalno ugroženo stanovništvo :: Semberija INFO ::

 

Centar za socijalni rad i Crveni krst tradicionalno organizuju humanitarnu akciju za socijalno ugroženo stanovništvo


Povodom nastupajućih Novogodišnjih i Božićnih praznika, JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina, tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava, u svrhu podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu Grada Bijeljina.

Direktor Centra za socijalni rad, Milorad Sofrenić, je rekao da Centar za socijalni rad već nekoliko godina pokušava uz pomoć donatora, državnih i privatnih preduzeća,preduzetnika i pojedinaca da prikupi određena sredstva do božićnih praznika, kako bi obezbijedili materijalna i novčana sredstva za ugroženo stanovništvo.

„Trenutno imamo oko 500 najteže socijalno ugroženih korisnika i želimo uz pomoć svih ljudi dobre volje da im obezbijedimo određen broj prehrambenih paketa i pečenica, a možda i vid finansijske pomoći u zavisnosti koliko će se donatora odazvati u narednom periodu. U odnosu na prethodne godine, s obzirom na pandemiju koronavirusa, pomoć najugroženijima je mnogo više potrebna“, rekao je Sofrenić.

Perica Gligić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, rekao je da Crveni krst od početka pandemije pomaže na sve načine ljudima kojima je pomoć neophodna. Stoga, vrlo rado su se odazvali humanitarnoj akciji Centra za socijalni rad. Iskoristio je priliku i da apeluje na sve privrednike, iako zna da su u teškoj situaciji, da se odazovu i daju svoj doprinos.

Semberija info