BIJELjINA RASPOLAŽE RASKOŠNIM LIKOVNIM TALENTIMA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA RASPOLAŽE RASKOŠNIM LIKOVNIM TALENTIMA


U galeriji Centra za kulturu „Semberija“, uz prisustvo autora i medija, otvorena je tradicionalna, osma izložba članova udruženja „Sveti Luka“. Na izložbi je zastupljeno 85 radova od trideset i četiri autora koji stvaraju u različitim likovnim tehnikama, kaže predsjednik udruženja Panto Pantić, ističući da je izložba otvorena u skromnijim okolnostima zbog aktuelne pandemije virusa korona.

„Otvaranju naših izložbi znalo je ranije prisustvovati i po 150 ljubitelja i poznavalaca likovne umjentosti. Svi oni će već od drugog do 25. decembra biti u prilici da pogledaju ovu izložbu. Svake godine na izložbi predstavljaju se i novi članovi, mladi umjetnici. Neki od njih su završili i likovnu akademiju i dobili su priliku da predstave svoje radove. Višegodišnjim djelovanjem i kvalitetnim radom udruženje je steklo afirmaciju i u regionu. Tokom godine organizujemo i vaskršnju, proljećnu izložbu. Naši članovi učestvuju u radu likovnih kolonija, a aktivni su i prilikom organizovanja humanitarnih akcija“, kaže Panto Pantić.
Dajana Perić, profesor i nastavnik likovne kulture, kaže da je jedan od najmlađih članova udruženja „Sveti Luka“.„Predstavila sam se fotografijama i likovnim radom. Čast mi je sarađivati i družiti se sa likovnim umjetnicima. I do sada sam izlagala, ali, sa svakom novom izložbom doživljava se neko novo, posebno iskustvo. Bijeljina ima čime da se predstavi i pohvali u oblasti likovne umjetnosti“, kaže Dajana Perić.
Zoran Milošević, član udruženja „Sveti Luka“, kaže da je izuzetno važno  u jednom iščašenom vremenu pandemije virusa korona i raznih zabrana razbiti to kulturno mrtvilo i pokazati da Bijeljina raspolaže raskošnim likovnim talentima.„Sve više je mladih umjetnika u udruženju i to su nove svježe snage koje nastavljaju tamo gdje su se zaustavili stariji stvaraoci“, kaže Milošević.

Semberija info