Aktiv žena SP GO Bijeljina obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama :: Semberija INFO ::

 

Aktiv žena SP GO Bijeljina obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Aktiv žena Socijalističke partije Gradskog odbora u Bijeljini danas je organizovao akciju dijeljenja letaka na platou ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić“. Takođe, kako bi skrenule pažnju građana na ovaj vrlo važan problem u našem društvu, pripremile su kratak performans mladih glumaca.

Danijela Lakić, predsjednica Aktiva žena, naglasila je da Socijalistička partija drugu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i da se nada da će to postati njihova tradicionalna aktivnost.



„Smatram da je ovo dobar način da se ukaže na problem koji je itekako prisutan, a o kojem se ne govori mnogo ili se najčešće trudimo da ga na primjećujemo. Ovo je naš način da damo podršku svim organizacijama koje se bave borbom protiv nasilja nad ženama“, rekla je Lakićeva i dodala da najnovija istraživanja za BiH ukazuju da tri od pet žena smatra da je nasilje sasvim uobičajena pojava.

„Kada je riječ o zakonskoj regulativi, napravio se veliki pomak u odnosu na prošlu godinu. Nasilje u porodici, čiji je segment i nasilje nad ženama, više se ne trenira kao prekršaj, nego kao krivično djelo. Mi kao Aktiv žena smatramo da samo ukoliko potenciramo priču o ovako velikom problemu u društvu, možemo da postignemo da se taj problem, koliko toliko, riješi“, izjavila je Lakićeva.

Semberija info