POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA :: Semberija INFO ::

 

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA


Udruženje građana „Otaharin“ i Udruženje žena „Romkinja“ organizuju danas aktivnosti povodom obilježavanja početka Međunarodne kampanje 16 dana aktivizma.

Danas će predstavnice romske zajednice u povorci, koji će krenuti u 12 časova ispred Dnevnog centra Otaharin, proći kroz romsko naselje sa vidno istaknutim porukama koje pozivaju na rodnu ravnopravnost i nultu toleranciju prema nasilju nad ženama.

Povorka će se u 13 časova zadržati na prostoru Trga Kralja Petra I Karađorđevića kako bi i naši sugrađani i sugrađanke imali priliku da se vide poruke  koje se šalju u čast 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Iako je pandemija kovida -19 značajano uticala na aktivnosti koje se tradicionalano provode u okviru kampanje 16 dana aktivizma želimo da iskorstimo priliku i mogućnosti da još jednom pozovemo sve sugrađane i sugrađanke da nam se pridruže u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da daju svoj doprinos za život bez nasilja svih žena u našem društvu'', naglašavaju iz Udruženja građana ,,Otaharin'' i Udruženja žena ,,Romkinja'' iz Bijeljine.

Semberija info