Nagrađeni najbolji radovi na konkursu Gradske boračke organizacije :: Semberija INFO ::

 

Nagrađeni najbolji radovi na konkursu Gradske boračke organizacije


Autori najboljih učeničkih radova o Republici Srpskoj na konkursu Gradske boračke organizacije Bijeljina „Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim“ nagrađeni su na svečanosti održanoj prekjuče u Centru za kulturu. Za najbolji literarni i likovni rad nagrađeni su osnovci Anastasija Rankić iz Bratunca i Marko Stanišić iz Glavičica.

Nagrade za literarne radove osvojili su i Ivana Radman iz Janje i Nataša Leka iz Bratunca, dok su drugo i treće mjesto u konkurenciji likovnih radova osvojili Marina Kolunija iz Bratunca i Irina Pejić iz Zvornika.

Predsjednik Komisije za organizovanje 12. literarno-likovnog konkursa Đorđe Pajić naveo je da je ove godine stiglo 30 literarnih i po 20 likovnih radova iz 11 osnovnih škola u regiji. 

- Ovo je tradicionalna manifestacija uoči krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske, koja se obilježava 12. februara. Ove godine Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je obezbijedio nagrade, a tri prvonagrađena učenika u obje konkurencije dobili su desetodnevno ljetovanje na crnogorskom primorju, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ - istakao je Pajić.
U okviru svečanosti organizovana je i posjeta Spomen-sobi poginulim borcima u Muzeju Semberije, a nakon otvaranja likovne izložbe i dodjele nagrada, kulturno-zabavni program.

​Izvor: Grad Bijeljina