BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“: Uručene zahvalnice školama i javnim ustanovama za značajan doprinos :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“: Uručene zahvalnice školama i javnim ustanovama za značajan doprinos


Povodom obilježavanja Dana biblioteke, danas je JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina organizovala uručenje zahvalnica predstavnicima škola i ustanova koje su učlanile najveći broj učenika i radnika u biblioteku i pružile značajnu podršku približavanju knjige čitaocima. Direktor Narodne biblioteke Jovan Cvjetković uručio je zahvalnice JU OŠ „Knez Ivo od Semberije“, JU OŠ „Jovan Dučić“, ZEDP „Elektro-Bijeljina“, JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, JZU Dom Zdravlja Bijeljina i Kazneno-popravnom zavodu.

„Sa ponosom mogu da kažem da je ove godine, pri odobrenju velikog popusta, u biblioteku učlanjeno preko 8000 građana. Kako bi izbjegli veliku gužvu, uputili smo pozive svim firmama, ustanovama i školama da pripreme kolektivni spisak svih zainteresovanih za učlanjenje. Stoga, ovom prilikom se zahvaljujem svim građanima koji su se odazvali pozivu za učlanjenje u biblioteku, ali i predstavnicima škola i ustanova koji imaju najveći broj prijavljenih za učlanjenje“, rekao je Cvjetković.

Direktor ZEDP „Elektro-Bijeljina“ prof. dr Vaso Arsenović izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom za učlanjenje, jer je sada osnažen broj članova biblioteke.

„Knjiga je svakodnevno dio našeg života i treba je sačuvati od zaborava. Nadam se da će svi članovi biblioteke imati knjigu pored sebe uvijek. Smatram da je, pogotovo u današnjim vremenima, knjiga lijek“, poručuje Arsenović sa nadom da će se ovakve akcije nastaviti i u narednom periodu.  

Semberija info - Lj. Božić