Podrška Grada talentovanim Petničanima: Znanjem pokazali da idu ispred svog vremena :: Semberija INFO ::

 

Podrška Grada talentovanim Petničanima: Znanjem pokazali da idu ispred svog vremena


Ni ove godine nije izostala podrška Gradske uprave Grada Bijeljina učenicima Gimnazije „Filip Višnjić“ koji će pohađati seminare u Istraživačkoj stanici Petnica, a prijem za njih organizovao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Sedam bijeljinskih Petničana - Iva Janković, Anđela Dakić, Sergej Veselinović, Ivana Pijetlović, Milica Mrkonjić, Lana Vasić i Dragan Marković imaće priliku da na seminarima iz oblasti astronomije, fizike, bilogije, hemije, lingvistike, društveno-humanističkih nauka i matematike ne samo unaprijede svoje znanje, nego i da se upoznaju sa naprednim pristupima bavljenju naukom.

- Već treću godinu za redom podržavamo naše gimnazijalce koji kreću u Istraživačku stanicu Petnica, gdje predstavljaju svoja znanja, ali i naš Grad. Oni pokazuju da Bijeljina ima zaista talentovanu i obrazovanu djecu , koja su po svojim znanjima ispred svog vremena i od kojih očekujemo da budu pokretači razvoja svog Grada - navela je šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović.

Učenica drugog razreda Gimnazije Milica Mrkonjić ove godine se prvi put prijavila za seminar u Petnici.
- Idem na seminar lingvistike i nadam se da ću i narednih godina nastaviti da pohađam ove seminare. Očekujem da ću steći dodatna znanja i utemeljiti ona koja već imam. Hvala Gradonačelniku na podršci, koja nam mnogo znači - navela je Milica.

Dragan Marković, učenik četvrtog razreda, seminare u Petnici pohađa treću godinu za redom.
- Veoma sam zadovoljan dosadašnjim pohađanjem seminara, a ove godine ću pohađati seminar iz matematike. Svima bih preporučio da se prijave, jer je to zaista dragocjeno iskustvo - poručio je ovaj gimnazijalac.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti i obrazovanja.

Aktivnosti Petnice su najvećim dijelom usmjereni na mlade, učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ove istraživačke stanice obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, a učešće na seminarima u Petnici je dragocjena stavka i u biografijama prilikom traženja zaposlenja.

Izvor: Grad Bijeljina