POLJOPRIVREDNI PODSTICAJI ZA 2020. GODINU :: Semberija INFO ::

 

POLJOPRIVREDNI PODSTICAJI ZA 2020. GODINU


- U prvom planu je uvijek bio strateški cilj razvoja poljoprivrede u Semberiji“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Zajedno sa načelnikom odjeljenja za poljoprivredu Stevanom Trifkovićem, određen je niz aktivnosti u sektoru poljoprivrede koji, prije svega, predstavljaju olakšavajuću okolnost za poljoprivredne proizvođače.

„Zajedničkim sredstvima Ministarstva i Vlade uradili smo niz navodnjavanja preko hiljadu hektara na svim parcelama, a u cilju nam je da završimo drinski nasip, projekat koji je sledeći za realizaciju“, izjavio je Mićić.
Trifković je naglasio važnu informaciju za sve poljoprivredne proizvođače vezanu za merkantilnu pšenicu koja je u ovoj godini bila 300 KM po hektaru i da će taj isti podsticaj biti i sledeće godine, ali što se tiče podnošenja zahtjeva, procedura se izmijenila. 



„Svi poljoprivredni proizvođači zahtjev će podnositi pri izlasku pravilnika za 2020. godinu, a do sada su se zahtjevi za merkantilnu pšenicu podnosili do 30. januara“, istakao je Trifković i dodao da u okviru odjeljenja za poljoprivredu imaju određena sredstva koja su predviđena za ovu godinu za investicije na poljoprivrednim gazdinstvima, a rok za podnošenje tih zahtjeva je do 30. novembra.