Ministar Dragan Lukač u Bijeljini: Bezbjednost na zadovoljavajućem nivou :: Semberija INFO ::

 

Ministar Dragan Lukač u Bijeljini: Bezbjednost na zadovoljavajućem nivou


Rezultati u otkrivanju kriminaliteta na području Policijske uprave Bijeljina su na zadovoljavajućem nivou, samim tim je i bezbjednost na zadovoljavajućem nivou, izjavio je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač nakon današnje posjete Policijskoj upravi Bijeljina i nakon posjete Gradskoj upravi i razgovora sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovim saradnicima.



„Što se tiče kriminaliteta, zabilježen je pad za dvanaest odsto, što govori o dobrom radu policije. U oblasti bezbjednosti saobraćaja moraćemo pojačati rad na području ove Policijske uprave, jer je zabilježeno nekoliko smrtnih slučajeva. Dogovorili smo dodatno angažovanje policije na ovom području. Što se tiče migrantske krize, na ovom području je smanjen broj migranata koji su se kretali ovim područjem, što nije slučaj sa područjem drugih policijskih uprava. Što se tiče saradnje sa gradom Bijeljina, MUP RS implementira projekat video - nadzora na teritoriji grada Bijeljina. Do sada smo postavili više od pedeset odsto kamera za video – nadzor. Očekujemo da će ovaj projekat uskoro biti u potpunosti realizovan i biće postavljeno ukupno 137 kamera za video – nadzor, što će umnogome doprinijeti boljoj bezbjednosti na području grada Bijeljina. To se pokazalo i u drugim lokalnim zajednicama kao dobar potez, jer dolazi do smanjenja broja krivičnih djela u velikom procentu. Sve to dovodi i do bolje bezbjednosti svih građana, ali i do kvalitetne istrage i bržeg pronalaska počinilaca eventualnih krivičnih djela i prekršaja“, izjavio je ministar Dragan Lukač.

Gradonačelnik Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Lukača Gradskoj upravi Bijeljina, istakavši da Policijska uprava Bijeljina radi dobro i profesionalno, što potvrđuje i smanjenje broja krivičnih djela.
“Razgovarali smo i o problemima sa pandemijom i sa sve većim brojem oboljelih. U tom smislu smo dogovorili zajedničku saradnju oko pomoći medicinskom osoblju koje se natčovječanskim naporima bori protiv pandemije i širenja virusa korona. Pred nama je veliki izazov organizovanje lokalnih izbora. Dogovorili smo se da zajedničkim snagama pomognemo oko organizovanja izbora, kako bismo spriječili širenje virusa. Zdravlje građana je u ovom trenutku najpreče i najvažnije svima nama. Zajedno radimo i na pokrivanju grada video – nadzorom. Do sada je postavljeno 55 kamera.  Kompletno područje grada i gradske četvrti biće pokriveni video – nadzorom”, istakao je gradonačelnik Mićić.

Semberija info - Lj.Ljubojević
​Foto - B.Milošević