JP DIREKCIJA ZA IZGRADNjU I RAZVOJ GRADA OSVOJILA PRVU NAGRADU NA PRESTIŽNOJ MANIFESTACIJI :: Semberija INFO ::

 

JP DIREKCIJA ZA IZGRADNjU I RAZVOJ GRADA OSVOJILA PRVU NAGRADU NA PRESTIŽNOJ MANIFESTACIJI


Na ovogodišnjem 29. Salonu urbanizma JP "Direkcija za izgradnju i razvoj grada" DOO Bijeljina osvojila je prvu nagradu u kategoriji 3 - generalni urbanistički planovi i planovi generalne regulacije. Stručni tim firme, na čijem čelu su koordinatori diplomirani inženjer arhitekture Branka Blagojević i dipl. prostor. plan. Stevan Čukić, predstavio se sa urbanističkim planom Grada Bijeljina.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvaranja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija. Ovogodišnji salon urbanizma održan je u drugačijem formatu zbog trenutne situacije, a domaćin salona i izložbe radova bio je Grad Kragujevac.

Nije prvi put da preduzeće "Direkcija za izgradnju i razvoj puteva" osvaja nagradu na ovoj prestižnoj manifestaciji, obzirom da se trude da svake godine održavaju tradiciju učešća na Salonu urbanizma. U prethodnom periodu osvojena je prva nagrada za urbanistički projekat "Lokacija 2" u okviru RP "Centar grada" - Kompleks Manastira Sv. Vasilija Ostroškog (2010. godine), treća nagrada za Idejno urbanističko rješenje uređenja prostora kasarne u Bijeljini (2016. godine) i prva nagrada za Prostorni plan Grada Bijeljina (2018. godine).

Semberija info