Održana sjednica Skupštine Grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Održana sjednica Skupštine Grada Bijeljina


Na prvoj ovogodišnjoj sjednici lokalnog parlamenta odbornici Skupštine Grada Bijeljina su glasovima skupštinske većine usvojili povećanje cijene odvoza komunalnog otpada za 10 odsto, a za deponovanje tone komunalnog otpada na sanitarnu deponiju Brijesnica cijena je, umjesto dosadašnjih 40 KM, povećana na 50 KM.



Odbornici su usvojili i izvještaj sa rezervom za prošlu godinu Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, kao i akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka. Na sjednici je izabran i predsjednik Gradske izborne komisije, a tu dužnost će obavljati Dijana Savić Božić. Takođe će biti raspisan i konkurs za zamjenu tri člana Gradske izborne komisije, s obzirom na to da su sudije Osnovnog suda u Bijeljini internim aktima dobile tumačenje da ne mogu više biti članovi GIK-a.

Usvojena su i četiri izvještaja Policijske uprave Bijeljina o stanju kriminaliteta u drugoj polovini prošle godine, kao i izvještaji Gradske uprave i planovi rada u oblasti puteva i javne rasvjete. Između ostalih tačaka dnevnog reda, usvojena je i Strategija lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2019-2023 kao i Informacija o međunarodnoj saradnji Gradske uprave za period 30. novembar 2017. do 30. novembar 2018. godine. 

Semberske novine/O.Stjepanović
​Foto: B.Milošević