Dom zdravlja: Jedinstveni smo u ratu protiv kovida :: Semberija INFO ::

 

Dom zdravlja: Jedinstveni smo u ratu protiv kovida


Dom zdravlja funkcioniše u punom kapacitetu uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, a otvorili smo i četvrtu kovid ambulantu“, rekla je direktor Doma zdravlja Danijela Đukin. Ona je apelovala na građane da poštuju epidemiološke mjere i istakla da su, zbog pogoršane epidemiološke situacije privremeno obustavili preventivne preglede stanovništva.

-Higijensko-epidemiološka služba maksimalno je u funkciji i svi zdravstveni radnici su posvećeni svojim zadacima. Trenutno imamo pet zdravstvenih radnika pod nadzorom, ne zato što im je potvrđen pozitivan rezultat, već su imali rizičan kontakt. Molimo vas da poštujete mjere, da čuvate svoje zdravlje, držite fizičku distancu, nosite maske, perite ruke, čuvajte sebe od drugih i druge od sebe, a na taj način ćete zaštiti i zdravstveni sistem“, rekla je direktorka Danijela Đukin.

-Sa Bolnicom imamo odličnu saradnju, jedinstveni smo u ratu protiv kovida i nadamo se da ćemo svi zajedno, Dom zdravlja, Bolnica i građani, pobijediti ovo zlo, virus koronu“, rekla je Đukinova. Ona je dodala da su proteklih dana zaposlili 10 medicinskih sestara, pet ljekara i tri spremačice, jer je već vidljiv nedostatak zdravstvenih radnika. Ona je pozvala sve slobodne ljekare koji se nalaze na birou za zapošljavanje, da se jave u Dom zdravlja i da su dobro došli.

Semberija info