Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas u posjeti Bolnici Sveti vračevi :: Semberija INFO ::

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas u posjeti Bolnici Sveti vračevi


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je bila u posjeti Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini gdje se upoznala sa svim detaljima borbe bolničkog osoblja sa epidemijom korona virusa.

V.d. direktora bolnice dr. Zlatko Maksimović je upoznao Predsjednicu sa stručnim i tehničkim kapacitetima kojima bolnica raspolaže te predstavio planove koje uprava bolnice planira realizovati u narednom periodu a tiču se daljeg stručnog osposobljavanja bijeljinskih ljekara za obavljanje nekoliko novih savremenih operativnih zahvata u JZU "Sveti vračevi".



Dr. Maksimović je naglasio da je, obzirom.na aktuelnu tešku  epidemiološku situaciju moral zaposlenog medicinskog osoblja izuzetno visok:
- Trenutno imamo tri kovid bolnice, dvije ovdje u krugu bolnice, a jedna je u Banji Dvorovi gdje smo već počeli smještati pacijente. Na ova tri mjesta imamo 78 pacijenata. U narednom periodu očekujemo još jedan veliki talas epidemije i shodno toj projekciji pripremili smo dovoljno bolničkih kreveta u našim kovid bolnicama."

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić je iskoristio priliku da apeluje na građane Bijeljine da se pridržavaju svih zaštitnih mjera koje su propisali nadležni organi. 
- Najvažniji cilj nam je da sačuvamo zdravlje građana. U tom pravcu, Gradski štab za vanredne situacije je donio odluku da se smještajni kapaciteti Banje Dvorovi stave na raspolaganje bolnici "Sveti vračevi" kako bi se povećali kapaciteti za smještaj oboljelih ljudi. Iz budžeta smo izdvojili dodatnih 400.000 KM, polovinu tog iznosa za JZU "Sveti vračevi", 100.000 za bijeljinski Dom zdravlja i 100.000 za Banju "Dvorovi". Sve radi zdravlja nasših ljudi."

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je izrazila zadovoljstvo viđenim u JZU "Sveti vračevi" u Bijeljini.
- Želim najprije da se zahvalim medicinskom osoblju ove bolnice. Prema njima gajim iskreno divljenje zbog velikog tereta koji nose na svojim plećima, a pri tom ne gube ni moral ni volju ni želju da zajedno pobijedimo ovu pandemiju. Mi smo sa republičkog nivoa vlasti, u prethodnom periodu preko resornog ministarstva u Vladi RS mnogo ulagali u revitalizaciju stare i izgradnju nove bolničke infrastrukture širom Republike što se, iz današnje perspektive pokazalo kao izuzetno dobar potez. Mi smo tu da i dalje pomažemo zdravstveni sistem i moja posjeta Bijeljini danas jeste i radi tog zadatka," poručila je Predsjednica RS Željka Cvijanović.

Semberija info - I.Gutić
Foto - B.Milošević