Predsjednica RS Željka Cvijanović i gradonačelnik Mićić u Patkovači: Otvoreno novo obdanište i nova fiskulturna sala :: Semberija INFO ::

 

Predsjednica RS Željka Cvijanović i gradonačelnik Mićić u Patkovači: Otvoreno novo obdanište i nova fiskulturna sala


Kao što ste vidjeli, dogovor da se okupimo oko jedne ideje dao je izuzetno dobre rezultate. Danas smo u Patkovači otvorili obdanište i novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“, izjavio je gradonačelnik Bijeljine i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Mićo Mićić koji je, uz prisustvo predsjednice RS Željke Cvijanović presjekao svečanu vrpcu i dao na upotrebu novo obdanište i novu fiskulturnu salu.



„Prije samo mjesec dana ovdje smo se sa predsjednicom Željkom Cvijanović dogovorili da izgradimo obdanište koje je potrebno djeci koja žive u Patkovači. Danas smo svečano otvorili taj objekat i dali ga na upotrebu Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“. Izgradnja fiskulturne sale je koštala više od milion KM i izgrađena je zajedničkim sredstvima Vlade Srbije, Vlade Republike Srpske i sredstvima Gradske uprave. Vlada Srbije je za novu fiskulturnu salu dala 485.000 KM, oko 300.000 KM investirala je Vlada RS, dok je ostatak sredstava za vanjsko uređenje obezbijedila Gradska uprava. Ovo naselje i ova škola dobili su jednu funkcionalnu i modernu fiskulturnu salu. Semberija će nastaviti ovakvim putem, a zajednički nastup svih institucija daje izuzetno dobre rezultate. Vjerujem da će Bijeljina postati grad budućnosti“, istakao je gradonačelnik Mićić. 



Predsjednik RS Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su izgrađena ova dva objekta, čime je pokazano da se zajedničkim, udruženim snagama i naporima, te udruživanjem finansijskih sredstava Vlade RS, Vlade Srbije, u konkretnom slučaju, i lokalne zajednice može razvijati Semberija i Bijeljina.



„Tako ćemo nastaviti i u narednom periodu. Ovakvi projekti realizuju se širom Republike Srpske. Još jedna ovakva sala gradi se u Semberiji. Značajna sredstva izdvojena su za zaštitu Semberije i Bijeljine od poplava. Vlada RS će nastaviti sa realizacijom takvih projekata i u periodu koji je pred nama. Ideju o otvaranju novog vrtića u ovom naselju podržala sam prije nekoliko sedmica. Zajedno smo stali iza tog projekta i uspjeli smo ga završiti u kratkom roku. Izgradnja i opremanje vrtića koštala je oko 200.000 KM. Ponosna sam svaki put kada se sa mještanima možemo radovati ovakvim zajedničkim uspjesima. Sve ovo zajedno pokazuje snagu Repubike Srpske. Idemo svojim putem i znamo kako Repubika Srpska treba da izgleda. Sve ono što smo radili u proteklim godinama, što radimo sada i što ćemo raditi u budućnosti vodi nas ka jednom cilju, jakoj i stabilnoj Republici Srpskoj, koja se pita i koja neće morati od bilo koga zavisiti. Za to nam je neophodno da se ne dijelimo, da okupimo snage, napore, finansijska sredstva, pamet i ideje, da bismo izgradili takvu Republiku Srpsku. Vjerujem u takve ideje i u naše jedinstvo. Mi ga pokazujemo i ovdje u Bijeljini. Viši cilj je uraditi nešto dobro za svoje građane, poručila je predsjednica RS Željka Cvijanović, izrazivši uvjerenje da će Bijeljina u tom smislu i dalje napredovati.



Na novim objektima, novom obdaništu i novoj fiskulturnoj sali, u ime učenika i roditelja djece u Patkovači, zahvalili su direktori ovih ustanova, Slaviša Vujanović i Dejan Vuković.

Semberija info - Lj.Ljubojević
​Fopto - B.Milošević