Počela izgradnja kuće za porodicu Vujić :: Semberija INFO ::

 

Počela izgradnja kuće za porodicu Vujić


Nakon nedavne posjete gradonačelnika i predsjednika SDS Semberija Miće Mićića socijalno ugroženoj šestočlanoj porodici Vujić iz Donjeg Crnjelova, u njihovom dvorištu započeta je izgradnja nove kuće. 
 
Milan Vujić i njegova supruga Nada imaju troje djece, a staru kuću sa dvije prostorije, sa njima trenutno dijeli i Milanova majka. 
 
- Nas šestoro živi u kućici površine 21 metar kvadratni, a majka se teško kreće i potrebna joj je svakodnevna pomoć. Izgradnja nove kuće je nešto veliko za sve nas jer sa trenutnim primanjima nikada ne bismo mogli da se odlučimo na takav korak. Niko od nas nije zaposlen, moja žena je ćerka poginulog borca, malo se bavimo poljoprivredom, idemo u nadnicu, snalazimo se. Drago nam je da će u novoj kući djeca imati svoju sobu, a dobićemo i kupatilo – istakao je Vujić. 
 
Kandidat SDS Semberija za odbornika i šef gradskog Odsjeka za upravno-pravne poslove i socijalnu zaštitu korisnika Željka Grujičić kaže da je Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu izašlo na teren, posjetilo Nadu Vujić, i ubrzo dobilo odobrenje od gradonačelnika za početak izgradnje nove kuće. 
 
- Za Nadu i njenu porodicu smo čuli posredstvom drugih ljudi i odmah smo izašli na teren i uvjerili se u njihov težak položaj. Mislimo da će sinergija vlasti na lokalnom i republičkom nivou značiti i veću pomoć za slične kategorije stanovništva – poručila je Grujičićeva.

Semberija info