Iz JU "Vode Srpske" Bijeljina reagovali su na saopštenje GO PDP Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Iz JU "Vode Srpske" Bijeljina reagovali su na saopštenje GO PDP Bijeljina


Povodom današnjeg saopštenja Gradskog odbora PDP-a Bijeljina u kojem su iznesene nekorektne optužbe da je trenutni nedostatak vode u kanalu Dašnica u Bijeljini posljedica nebrige i nestručnosti i da Bijeljini zbog toga prijeti navodna ekološka katastrofa, Javna ustanova "Vode Srpske" Bijeljina obavještava javnost da je do privremene izmjene režima puštanja vode iz rijeke Drine u kanalski sistem u Semberiji došlo zbog toga što su u toku sanacioni radovi na dotrajaloj ustavnoj građevini u Janji. U periodu trajanja ovih radova, puštanje vode u kanalski sistem zavisi od uslova na gradilištu i vremenskih prilika.
 
Kanal u Bijeljini decenijama je bio zapušten i često je bio bez vode, i to baš u tom dugom vremenskom periodu kada su Slaviša Marković i PDP bili na vlasti u Bijeljini. Pošto se tada nisu oglašavali ovim povodom, to im očigledno nije smetalo, kao ni brojni drugi komunalni problemi koje su ostavili Bijeljini.
Sada kada je Vlada Republike Srpske izdvojila značajna sredstva za uređenje kanala u Bijeljini, i kada Bijeljina zahvaljujući tome treba da dobije i bolju zaštitu od poplava, i uređen vodotok i moderno šetalište sa galerijama i rasvjetom, to Slaviši Markoviću i PDP-u odjednom smeta. Jasno je da u nedostatku ideja koje oni mogu da ponude građanima u predizbornoj kampanji, PDP se hvata za slamku spasa tako što izmišljaju ekološke probleme.
 
Javna ustanova "Vode Srpske" Bijeljina podsjeća Slavišu Markovića, PDP i cjelokupnu javnost da projekat uređenja kanala Dašnica kroz grad Bijeljina još nije završen! Sanacija ustavne građevine kroz koju se pušta voda iz rijeke Drine u kanal sastavni je dio rekonstrukcije kanalskog sistema. Kanal Dašnica mjesecima je bio bez vode dok su trajali građevinski radovi na uređenju korita u gradu, i tada je JU "Vode Srpske" finansirala preseljenje ribljeg fonda.

Kanal Dašnica u Bijeljini je vještački vodotok i protok vode kroz kanal stalno se reguliše. Tokom trajanja radova na uređenju kanala protok vode kroz grad omogućen je na način i koliko to dozvoljavaju uslovi na gradilištu. Slaviši Markoviću to nije smetalo sve dok je bio vlast u Bijeljini. Sada mu očigledno smeta sve! Da ne bi previše brinuo, JU "Vode Srpske" Bijeljina obavještava gospodina Markovića i PDP da će redovni režim puštanja vode kroz kanal Dašnica biti uspostavljen po okončanju svih radova na projektu rekonstrukcije kanalske mreže, što će se desiti do 11. novembra ove godine.
 
Nakon toga, gospodin Marković će bez briga moći da uživa u svojoj političkoj penziji, šetajući modernim šetalištem pored bistre i čiste tekuće vode u kanalu Dašnica koja mu sada toliko nedostaje.
 
JU "Vode Srpske" Bijeljina