LOPANDIĆ: NEĆE SE PONOVITI :: Semberija INFO ::

 

LOPANDIĆ: NEĆE SE PONOVITI


Juče se u Gradskoj upravi grada Bijeljine, na sjednici Štaba za vanredne situacije, desio neprijatan događaj. Incident se desio između novinarke BN televizije Ljiljane Faladžić Jekić i šefa Odsjeka za odnose sa javnošću Predraga Lopandića.
 
Navodimo da je, uprkos tome što je u pozivu za medijsko praćenje bilo jasno naznačeno da je snimanje kadrova i fotografisanje predviđeno na početku sjednice, a izjave za medije nakon završetka sjednice, za razliku od ostalih novinara, novinarka sa Televizije BN insistirala je da uđe i prisustvuje sjednici. Šef za odnose sa javnošću Predrag Lopandić je pokušao u tome da je spriječi, pri čemu je došlo do fizičkog kontakta i guranja.
 
Lopandić je, osjetivši potrebu da se izvine,  danas održao pres konferenciju.
 
-To nije smjelo da se dogodi, nije trebalo da je sprečavam da uđe na sjednicu. Bilo je to krajnje neprimjereno i žao mi je što sam sve shvatio lično i što sam pao u vatru. Drugo, još neprimjerenije bilo je nakon sjednice, kada sam vikao na koleginicu sa Televizije BN i govorio joj riječi koje su neprimjerene  za kolege ili bilo kog građanina. To su bile ružne riječi, to se nije smjelo dogoditi, jer ne samo da je bilo uvredljivo prema koleginici sa Televizije BN, nego i prema ostalim prisutnim kolegama iz medijskih kuća, mojim kolegama iz Gradske uprave, građanima Bijeljine, Republike Srpske i ostatka Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i dijaspore (gdje god je stigao taj snimak), prema mojoj porodici i prema mojim prijateljima koji su gledali tu neprijatnu scenu. Iskreno žalim što sam se tako ponašao i zbog toga se svima vama izvinjavam.
 
Zahvaljujem se svim prijateljima koji su sinoć slali poruke razumijevanja, ali i svim ljudima koje poznajem ili ne poznajem, koji su mi uputili riječi kritike. Hvala i njima, jer kritika pomaže da se razumiju greške i pomaže da se ne ponovi.
 
Sa svim medijskim kućama imam dobru i korektnu saradnju preko 10 godina, bez obzira na političko opredjeljenje. Nadam se da će ovo biti samo jedna epizoda i da će koleginica Ljiljana Faladžić Jekić prihvatiti moje izvinjenje, kao i ostali kojima je upućeno, i da ćemo nastaviti dobru saradnju'', rekao je Predrag Lopandić .
 
Semberija info