ĐACI SE VRATILI U ŠKOLSKE KLUPE :: Semberija INFO ::

 

ĐACI SE VRATILI U ŠKOLSKE KLUPE


Nastava u bijeljinskim osnovnim i srednjim školama, nakon prekida od sedmicu dana, od danas se ponovo odvija u učionicama, a nastavljaju se i sve sportske i druge aktivnosti školske djece, potvrdili su u Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave.
 
Ovo je, kako pojašnjavaju,  urađeno u skladu sa zaključkom Vlade Srpske od 17. avgusta i planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta.
 
U saopštenju Republičkog štaba za vanredne situacije navedeno je da se redovno organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje, nastavlja od ponedeljka, drugog novembra.
 
Takođe, ovim zaključkom su zadužene sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave da u skladu s epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.
 
U saopštenju koje je objavljeno nakon sjednice Štaba održane u petak, 30. oktobra, pojašnjava se da prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja .
 
-Nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Bijeljine normalno funkcioniše. U kontaktu sa školama saznali smo da pozitivnih na korona virus ima kako među učenicima,tako i među nastavnicima, a korona virusom je zaraženo i par direktora osnovnih škola i tehničko osoblje, rekla je šefica Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije i porodičnu zaštitu Ljubica Mlađenović.
 
Imajući u vidu da se situacija stalno mijenja, odluku  o tome kako će se nastava odvijati donijeće na današnjoj sjednici  Gradski štab za vanredne situacije Bijeljina.

​Semberija info