U KOVID BOLNICI DANAS HOSPITALIZOVAN NAJVEĆI BROJ PACIJENATA :: Semberija INFO ::

 

U KOVID BOLNICI DANAS HOSPITALIZOVAN NAJVEĆI BROJ PACIJENATA


U kovid bolnici u Bijeljini danas je hospitalizovano 47 pacijenata, što je najveći broj od početka pandemije virusom korona.

"Sa teškom kliničkom slikom je 30 oboljelih, od kojih je petoro životno ugroženo", objavljeno je na sajtu bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

U protekla 24 časa preminuo je stariji muškarac sa komorbiditetima.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da se povećava broj bolesnika u kovid bolnici, kao i broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom.

U Bijeljini je i danas visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih i iznosi oko 60 odsto.

U protekla 24 časa virus korona je registrovan kod 61 osobe iz Bijeljine.

"Epidemiološka situacija je prijeteća i veoma neizvjesna, ali zahvaljujući na vrijeme preduzetim mjerama, bijeljinska bolnica je dočekuje spremno", rečeno je na sastanku Kriznog štaba.

Prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, od početka ove sedmice odvojen je kovid dio od ostalog dijela bolnice, a svi ambulantni pregledi obavljaju se u novoj polikliniciu zgradi stare hirurgije.

Iz Bolnice "Sveti vračevi" apeluju na javnost da epidemiološku situaciju shvate krajnje ozbiljno i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, jer je to i dalje jedini način zaštite od infekcije novim virusom korona.