KOMUNALNA POLICIJA: UPOZORAVAMO, SLIJEDE KAZNE ZA NEPROPISNO PLAKATIRANjE TOKOM KAMPANjE :: Semberija INFO ::

 

KOMUNALNA POLICIJA: UPOZORAVAMO, SLIJEDE KAZNE ZA NEPROPISNO PLAKATIRANjE TOKOM KAMPANjE


U Bijeljini će biće kažnjavano plakatiranje na nedozvoljenim mjestima tokom  kampanje, rekao je na danas održanoj pres konferenciji načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić..

Draganić je podsjetio da je na osnovu Izbornog zakona BiH i Izbornog zakona RS, kao i na osnovu Odluke Skupštine grada Bijeljine, a koja se odnosi na reklamiranje na području našeg grada, svi politički subjekti su obavezni da se reklamiraju samo za na to predviđenim mjestima, a to su megabordi, bilbordi, banderole, oglasne table, a na ostalim mjestima gdje to nije predviđeno ne mogu se reklamirati.

-Prisjetimo se samo kako je bilo tokom izbora 2018. godine: definitivno, bilo je to ruglo. Grad je bio išaran, a na raskrsnicama i pješačkim prelazima bilo je postavljeno dosta drvenih nosača na kojima su bili kandidati političkih subjekata. Tada je Bijeljina bila  primjer kako ne treba da se reklamira. U dogovoru sa gradonačelnikom tad smo uklonili sve te drvene nosače, kako ih je neko nazvao ,,jarići“, koji su bili postavljeni na kružne tokove, uz pješačke prelaze i ugrožavali su bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.Tada smo odlučili da više nećemo dozvoliti da se to ponovi, rekao je Draganić.

Na području grada Bijeljine sada je totalno drugačija slika u poređenju sa svim prethodnim izbornim  kampanjama, a sve je to, kako kaže Ratomir Draganić, zasluga Komunalne policije.

On je ovom prilikom upozorio one političke subjekte koji se u potpunosti ne pridržavaju odluka, da u naredna dva dana sklone sve plakata postavljenei na drvorede i stubove ulične rasvjete, jer će u protivnom uslijediti kazne.

- Komunalna policija će preduzimati mjere i kažnjavati one koji budu postavljali propagandni materijal na nedozvoljenim mjestima, novčanom kaznom od 100 do 1500 maraka. Kazna za pravno lice, a to su politički subjekti, je od 1000 do 1500 maraka, za odgovorno lice, tj. za predsjednika stranke je od 150 do 200 maraka, za fizičko lice, to se odnosi na kandidate, kazna je od 100 do 150 maraka, a za preduzetnike od 500 do 1000 maraka, precizira Draganić.

Uz napomenu da će do 14. novembra Komunalna policija vršiti svakodnevni nadzor nad postavljanjem plakata, Draganić je podsjetio i na obavezu političkih subjekata da u roku sedam dana nakon izbora uklone sve reklamne materijale.

Semberija info