Domaćinstvo porodice Grnja dobilo električnu energiju :: Semberija INFO ::

 

Domaćinstvo porodice Grnja dobilo električnu energiju


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i menadžer Grada Predrag Jović posjetili su danas domaćinstvo petočlane porodice Grnja u Mjesnoj zajednici „Veljko Lukić“, u koje je nakon inicijative članova Savjeta Mjesne zajednice i uz pomoć Gradske uprave uvedena električna energija.


 
Prema riječima gradonačelnika Mićića, za veoma kratko vrijeme, tokom jula i avgusta, pribavljene su dozvole i uplaćene takse, pa je kuća porodice Grnja u Mačvanskoj ulici bila osvijetljena već u septembru.
 
- Drago nam je da smo u mogućnosti da pomognemo jednoj porodici koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji. U ovom dijelu mjesne zajednice nedostaje i asfalt, a potrudićemo se da u roku od dvije sedmice, ako to bude moguće, obezbijedimo i rasvjetu na nekoliko stubova u ulici, kako bi djeca mogla bezbjedno da se vraćaju iz škole – poručio je prvi čovjek Bijeljine.


 
Zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović podsjetio je da u Mjesnoj zajednici „Veljko Lukić“ živi između 12 i 13 hiljada stanovnika.
 
- Porodici Grnja uništena je stara kuća u poplavama, a nakon što su izgradili novu, nisu imali sredstva za uvođenje električne energije. Pokušaćemo da ovom, inače rubnom dijelu naselja, pomognemo da završi infrastrukturne projekte i otvoreni smo za sve njihove prijedloge – naglasio je Mihajlović.


 
Duško i Tatjana Grnja imaju sina uzrasta osam i po godina i dvije ćerke uzrasta sedam i tri godine. Tatjana je domaćica, bavi se poljoprivredom i stočarstvom, koliko joj dozvole druge obaveze, a Duško je zaposlen na ciglani.
 
Nakon posjete porodici Grnja, Mićić, Mihajlović i Jović razgovarali su sa mještanima Ulice Danka Kabilja Bukija, koji su ukazali na problem plavljenja dijela ulice i nekoliko dvorišta u periodima jačih padavina, te su istakli da će već sutra na teren biti poslati stručnjaci koji će započeti sanaciju.

Grad Bijeljina