PREDSTAVLjENE POSLOVNE IDEJE MLADIH PREDUZETNIKA :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjENE POSLOVNE IDEJE MLADIH PREDUZETNIKA


 
U okviru Projekta zapošljavanja mladih (JEP), koji realizuje Investiciona fondacija ,,Impakt“ uz podršku švajcarske Agencije za razvoj i saradnju, a u saradnji sa Gradom Bijeljina, danas je u velikoj sali Gradske uprave  organizovano javno predstavljanje poslovnih poduhvata koja su kroz JEP Inkubator poslovnih ideja razvijali preduzetnici sa područja grada Bijeljine.

Izvršna direktorica Investicijske fondacije ,,Impakt“ Mirela Omerović je istakla da će deset  poslovnih ideja koje budu najbolje ocijenjene dobiti finansijsku podršku kao i nastavak stručne podrške za realizaciju poslovne ideje.

-Od 15 učesnika njih 10 koji budu najbolje rangirani biće odabrani za korištenje bespovratne finansijske podrške. Moram istaći da je ovih 10  zahvaljujući inicijativi Gradske uprave grada Bijeljine koja je na fond od pet grantova  koji je imala fondacija ,,Impakt“ omogućila dodatnih pet, tako da danas 10 učesnika ima mogućnost da aplicira za bespovratnu finansijsku podršku, istakla je Mirela Omerović  dodavši da je ovo način na koji se pokušava dati prilika mladim ljudima, ne samo da dobiju zaposlenje nego i da pokažu koliko su u stanju da kreiraju nova radna mjesta za sebe i za druge mlade ljude.

Petnaest polaznika je tokom jednog mjeseca prošlo intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih ideja i izradu potpunih biznis planova.


-Danas će se četveročlanoj  stručnoj komisiji, čiji članovi dolaze iz različitih institucija,  predstaviti ovi mladi preduzetnici, sa detaljnim prikazom svojih poslovnih prijedloga, iz različitih oblasti. Komisija će izvršiti ocjenjivanje poslovnih ideja, te će odabrati 10 preduzetnik čije će poslovne ideje dobiti stručnu i finansijsku podršku, prilagođenu specifičnostima njihovih poslovnih planova, pojašnjava šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović.

Ovom prilikom je rečeno da je Grad Bijeljin, preko projekata kroz Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, u posljednje dvije godine uspio da podrži  28 novih preduzetnika sa ukupnom sumom bespovratnih sredstava u iznosu od 176.000 maraka.

-Grad Bijeljina na ovom projektu, kao i na bilo kom drugom koji se pojavi kao opcija ili mogućnost da učestvuje, a mobilizuje i angažuje mlade ljude na bilo koji način, nastoji u svakom slučaju da učestvuje. Mi smo ovim projektom dobili vrlo kvalitetnu podršku organizacija, institucija i relevantnih ljudi. Želim da čestitam svima koji su učestvovali u ovom projektu, da ohrabrim one koji danas ne postignu rezultat kakav očekuju, jer je svaka nova aplikacija jedno novo iskustvo. Unaprijed želim onima koji prođu da ostvare svoje ciljeve, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić na javnom predstavljanju poslovnih ideja mladih preduzetnika.   

Semberija info