PAKETI POMOĆI POVODOM DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA :: Semberija INFO ::

 

PAKETI POMOĆI POVODOM DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA


Danas je, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava 17. oktobra, Humanitarno udruženje žena ,,Arta“ organizovalo podjelu 30  prehrambeno-higijenskih paketa donatorske pomoći svojim korisnicima-socijalno ugroženim porodicama i osobama sa invaliditetom.
 
-Ovo bi bilo teško organizovati bez pomoći donatora, stoga bismo se željeli zahvaliti Željki Grujičić, šefici Odsjeka za upravno-pravne poslove i socijalnu zaštitu u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu grada Bijeljine i Ivani Stanišić, izvršnoj direktorici Tehničkog sektora za oblast vodosnabdijevanja u A.D. ,,Vodovod i kanalizacija“ koje su podržale današnju akciju, izjavila je predsjednica Humanitarnog udruženja žena ,,Arta“  Radmila Simić.
 
Naglašavajući da je pomoć danas mnogima potrebna, jer je siromaštvo, na žalost,  postalo široko rasprostranjena pojava, Radmila Simić podsjeća da je 17 oktobar kao  Međunarodni dan borbe protiv siromaštva UN službeno proglasio 1993. godine u cilju jačanja svijesti da siromaštvo treba iskorijeniti svugdje, te da je pitanje siromaštva skoro uvijek i pitanje socijalne isključenosti, marginalizacije i zapostavljanja određenih grupa  unutar društva.
 
-U proteklom periodu , tokom obilježavanja značajnih datuma, organizovanja izleta obuka, sportskih i humanitarnih aktivnosti, uvijek smo imali uspješnu saradnju sa gospođom Željkom Grujičić. Naši korisnici je dobro poznaju i često joj se obraćaju za savjet i pomoć, a među donatorima koji su se uvijek odazivali kada nam je bila potrebna podrška u akcijama  je A.D. ,,Vodovod i kanalizacija“ čiji je predstavnik Ivana Stanišić i danas sa nama. Nadamo se da će budućnost donijeti bolje zdravlje i egzistenciju svima nama, da će vrijeme epidemije, siromaštva i marginalitacije ostati daleko iza nas. U ovom trenutku bitno je da ne klonemo duhom, jer narod je uvijek smatrao da nije siromašan onaj ko nema, nego ko je siromašan duhom, pa stoga današnja akcija predstavlja dio jačanja svijesti i duhovnosti svih nas, rekla je predsjednica ,,Arte“  Radmila Simić.

Semberija info