SUTRA POČINjU „DANI KOMEDIJE“ :: Semberija INFO ::

 

SUTRA POČINjU „DANI KOMEDIJE“


Ovogodišnji 19. pozorišni festival Dani komedije održavaće se od 16. oktobra do 6. novembra. Na pozorišnom  festivalu ućestvuju četiri trupe iz Beograda i Narodno pozorište Republike Srpske.

„Festival će biti održan u velikoj sali centra za kulturu uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera,“ izjavila je Slađana Lekić, direktorica Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

Lekićeva je rekla da su uspjeli da zadrže sve ugovorene predstave, obzirom da je održavanje festivala pomjereno za mjesec oktobar zbog trenutne epidemiološke situacije. Za razliku od prethodnih godina, kada su se predstave održavale dan za danom, ove godine predstave će se održavati jednom sedmično kako bi se ispoštovale sve potrebne mjere.


Pozorišni festival biće otvoren predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ („Zvezdara teatar“ Beograd), 25. oktobra publika će imati priliku da gleda predstavu „Šampioni“ („Carte Blanche“ Beograd), 29. oktobra održaće se predstava „Šta ćemo sad?“ („Jugoart“ Beograd), pozorište „Atelje 212“ predstaviće se publici 5. novembra pozorišnim komadom „Noćna straža“, a festival će biti završen predstavom „Naši dani“ (Narodno pozorište Republike Srpske). Sve predstave počinju od 20 časova.

„Prezadovoljni smo interesovanjem građana za ovogodišnje „Dane komedije“. Moram da naglasim da su za predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ i „Noćna straža“ karte rasprodate već u martu i da je ostalo samo par pojedinačnih ulaznica za ostale predstave, jer su svi kompleti ulaznica takođe rasprodati.

Drago mi je što mogu da primijetim da se ljubav prema pozorištu u našem gradu još uvijek njeguje“, rekla je Lekićeva i dodala da će shodno prema epidemiološkoj situaciji Centar za kulturu planirati dalja dešavanja.

Semberija info