VJEŠTAČKA TRAVA NA GRADSKOM STADIONU :: Semberija INFO ::

 

VJEŠTAČKA TRAVA NA GRADSKOM STADIONU


Na Gradskom stadionu u Bijeljini danas je počela izgradnja pomocnog stadiona sa vjestackom travom.
Tokom nekoliko posljednjih mjeseci Gradski stadion je bio veliko gradilište gdje je urađena drenaža na glavnom i pomoćnom stadionu, postavljena nova trava na glavnom terenu, te izgrađeni novi reflektori. Prema najavama čelnika Gradske uprave sezona izgradnje infrastrukture na Gradskom stadionu će se nastaviti.


-Danas započinjemo radove na pomoćnom terenu sa vještačkom travom, planiramo, pored njega, u narednom periodu izgraditi još dva pomoćna terena. U saradnji sa Fudbalskim savezom BiH planiramo preko fondova UEFA-e izgraditi istočnu tribinu na ovom stadionu, čime  bi obezbijedili nove prostorije kojima će Gradski stadion ispuniti sve evropske standarde koje stadioni u Evropi moraju imati. Time će se umnogome poboljšati i sportski i tehnički uslovi na našem Gradskom stadionu", naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

-Cilj Gradske uprave je da na ovom prostoru izgradimo moderan fudbalski kompleks koji će olakšati našim mladima postizanje vrhunskih rezultata'', dodao je Mićić.

Početku izgradnje novog terena sa vještackom podlogom je prisustvovao je i Zoran Sofrenić, član Strčnog štaba FK ,,Radnik'', koji je izrazio zadovoljstvo viđenim jer, prema njegovim riječima nekvalitetna sportska infrastruktura je najveća prepreka za postizanje vrhunskih rezultata u RS i BiH. 

-Ovaj teren će mnogo značiti za FK ,,Radnik'', naročito za naše mlađe selekcije, jer su dosadašnji uslovi za treniranje bili mnogo lošiji od ovih koje ćemo dobiti za 60 dana, koliki je rok za završetak danas započetih radova", rekao jeSofrenić.

Semberija info