Sporazum o saradnji bijeljinske bolnice i Medicinskog fakulteta u Banjaluci :: Semberija INFO ::

 

Sporazum o saradnji bijeljinske bolnice i Medicinskog fakulteta u Banjaluci


Javna zdravstvena ustanova Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i Medicinski fakultet u Banjaluci potpisali su danas Sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Sporazum su potpisali v.d. direktor bolnice profesor dr Zlatko Maksimović i dekan Medicinskog fakulteta profesor dr Ranko Škrbić.

Profesor dr Maksimović izjavio je da se ulaganje u nauku i znanje uvijek isplati. 



„Ovaj Sporazum podrazumijeva dodatnu edukaciju doktora Bolnice „Sveti Vračevi“, buduće saradnje vezane za specijalizacije i suspecijalizacije, razne naučno-istraživačke projekte i sve što nauka obuhvata,“ rekao je Maksimović i izrazio nadu da će potpisivanje ovog Sporazuma, nakon potpisivanja Sporazuma sa Medicinskim fakultetom u Foči, u narednim mjesecima i godinama doprinijeti razvoju zdravstva Grada Bijeljina, ali i regiona.

Profesor dr Škrbić zahvalio se dr Maksimoviću na gostoprimstvu i rekao da je korak učinjen sa bolnicom u Bijeljini od izuzetnog značaja u daljoj saradnji.

„Želimo da pomognemo Bolnici Grada Bijeljina tako što ćemo doprinijeti prije svega znanju, vještini, a kasnije i kvalitetu usluga koje će bolnica pružati svojim pacijentima. Zajedno sa Medicinskim fakultetom u Foči, možemo imati stabilnu strukturu koja će pomoći svim zaposlenima bolnice na usavršavanju i na ostvarivanju zajedničkih projekata u budućnosti,“ rekao je Škrbić.

Semberija info - Lj.Božić
​Foto - B.Milošević