MLADI SOCIJALDEMOKRATI POKLONILI KNjIGE BIBLIOTECI :: Semberija INFO ::

 

MLADI SOCIJALDEMOKRATI POKLONILI KNjIGE BIBLIOTECI


Knjižni fond Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ bogatijije je za 80-ak naslova, a koje su poklon Aktiva mladih socijaldemokrata Gradskog odbora Bijeljina.  Uručene knjige nastavak je ulične akcije ,,Zamijeni knjigu- pokloni knjigu“ koju su socijaldemokrati organizovali 10. oktobra.
 
 
Kako su istakli u GO Mladih socijaldemokrata, akciju su organizovali povodom Dana bibliotekara s ciljem promocije kulture čitanja, ali i da iskažu svoje poštovanje prema biblioteci kao instituciji.
 
-Narodna biblioteka ,,Filip Višnjić“ je sigurno najstabilnija institucija ove vrste u Republici Srpskoj  i srećni smo što je ona u našem gradu i što, pored toga što ima  bogat knjižni fond, organizuje i brojne kulturne događaje, rekao je predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata Bijeljina Goran Janjić.
 
Direktor Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković kaže da ovakve akcije doprinose popularizaciji  i promociji kulture čitanja, pogotovo među mladima.
 
-Ova aktivnost mladih  socijaldemokrata ukazuje i na činjenicu kako je malo potrebno da se učini neka dobra stvar. Među  ovih 80-ak knjiga koje su mladi socijaldemokrati prikupili na uličnoj akciji, nalaze se i naslovi koji su zaista neophodni našoj ustanovi, a one naslove koje već imamo na policama poklonićemo narodnim bibliotekama, prije svega onima koje su na našem matičnom području, a to su Ugljevik i Lopare, kao i školskim bibliotekama, rekao je Jovan Cvjetković.

Semberija info