POPOVIĆ I MIĆIĆ POTPISALI UGOVOR O PRENOSU SVOJINE :: Semberija INFO ::

 

POPOVIĆ I MIĆIĆ POTPISALI UGOVOR O PRENOSU SVOJINE


Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su danas u Bijeljini ugovor o prenosu svojine između  Vlade Republike Srpske i grada Bijeljine, radi realizacije važnog  investicionog projekta. Riječ je o  6,3 hektara zemljišta kojim je prolazila željeznička pruga, a na kom će se izgraditi nova saobraćajnica,  od obilaznice oko Bijeljine do nove Autobuske stanice.
 
-Kad smo dogovorili izmještanje Autobuske stanice na mjesto nekadašnje Željezničke stanice, te za potrebe izgradnje dobili hektar zemljišta, uvidjeli smo da bi bilo dobro da straru  prugu podignemo i tu napravimo novu ulicu, a ispred zgrade Univerzitetskog centra novi kružni tok. Time bi u značajnoj mjeri rasteretili saobraćaj u gradu, bilo da je riječ o autobuskom saobraćaju ili ulasku u grad drugih vozila, pojašnjava gradonačelnik Mićo Mićić.
 
Vladi RS je odobrila ovaj zahtjev, a ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović  je 12. oktobra  potpisao ugovor čime grad Bijeljina stiče pravo vlasništva nad 6,3 hektara koji će biti iskorišteni za izgradnju nove ulice.
 
-Potpuno nova ulica imaće kolovoznu traku, dva trotoara, biciklističku stazu i drvored od 1000  stabala. Biciklistička staza biće nastavak biciklističke staze koja je pored kanala Dašnica, precizira Mićić dodavši da se ovim i sličnim projektima ide ka tome da Bijeljina postane ,,zeleni grad“.
 
Projekat izgradnje nove ulice je završen, u toku je čišćenje prostora nekadašnje željezničke pruge, a  Mićić je, zahvalivši ministru Popoviću i Vladi RS, rekao da je član Predsjedništva BiH Milorad  Dodik obećao da će finansirati izgradnju ova dva kilometra nove ulice. 

 
Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović izrazio je želju da Vlada RS ima što češće priliku da prenosi prava svojine na lokane zajednice radi izgradnje infrastruktirnih objekata kao što je ovaj u Bijeljini.
 
-Ova saobraćajnica će, pored svog osnovnog zadatka da rastereti putnički i teretni saobraćaj iz samog gradskog jezgra,  imati i ekološku dimenziju, imaće dimenziju popularisanja soabraćaja koji neće zagađivati okolinu, jer će imati drvored, pješačku i biciklističku stazu. Ovo je primjer kako se kvalitetno planira urbanistički i kako se  Bijeljini daje domenzija evropskog grada koji će imati savremenu infrastrukturu, a što je preduslov za svaki drugi dalji razvoj Bijeljine kao gradske sredine, izjavio je ministar Popović.    

 Semberija info