ZAMIJENI KNjIGU, POKLONI KNjIGU :: Semberija INFO ::

 

ZAMIJENI KNjIGU, POKLONI KNjIGU


Gradski odbor Mladih socijaldemokrata  Bijeljina organizovao je ispred Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ akciju ,,Zamijeni knjigu- pokloni knjigu“, s ciljem promocije kulture čitanja.
 
Predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata Bijeljina Goran Janjić kaže da oni posljednjih nekoliko godina sprovode različite aktivnosti koje ili ukazuju na neki problem ili na neku životnu potrebu.
 
 -Ove godine nismo bili u prilici da zbog svih stvari koje su, nadamo se, iza nas, da taj kontinuitet i održimo, ali evo okupili smo se povodom Dana bibliotekara, koji se obilježava devetog oktobra, da iskažemo svoje poštovanje prema instituciji ispred koje smo se okupili i poštovanje prema poslu koji obavljaju bibliotekari, izjavio je Goran Janjić.
 
Naime, ovom akcijom mladi socijaldemokrati uputili su poziv svojim sugrađanima da doprinesu popularizaciji i promociji kulture čitanja, pogotovo među mladima. Oni su za početak akcije postavili štand na kom su izložili 50-ak knjiga domačih i stranih autora. Ukoliko se neka od knjiga  posebno dopala nekom od sugrađana, a do koje do sada nisu uspjeli doći, mogli su uzeti željeni naslov, a u zamjenu na štandu ostaviti neku drugu knjigu.
 
Mladi socijaldemokrata Dušan Milošević, organizator ove akcije, smatra da je  Dan bibliotekara dobar povod da se ukaže na važnost knjige i čitanja kao važnih segmenata koji doprinose obrazovanju.   
 
-Željeli smo i da podstaknemo mlade da više čitaju, da pisanoj riječi vratimo mjesto koje joj pripada, rekao je Milošević.

Semberija info