ĐUKIN: PREVENTIVNI PREGLEDI SPAŠAVAJU ŽIVOT :: Semberija INFO ::

 

ĐUKIN: PREVENTIVNI PREGLEDI SPAŠAVAJU ŽIVOT


Nakon što su medicinski timovi Doma zdravlja Bijeljina tokom protekle sedmice radili preventivne preglede u svim područnim ambulantama, danas su  to organizovali u gradu. U Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku obavljaju preventivne mamografske preglede na koje se odazvao veliki broj gradskih žena.
 
Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina prim. dr. Danijela Đukin  izražava zadovoljstvo odzivom sugrađanki.

- Uspjeli smo da inkludiramo bar tračak svjetlosti i  svijesti da se naše sugrađanke jave na mamografske i ginekološke preglede, jer preventivni pregledi su zakon u medicini, izjavila je dr Đukin istakavši da je ona prvenstveno ljekar, to je već  30 godina, a tek onda direktor ove ustanove.
 
Zajedno sa svojim menadžmentom i službama Doma zdravlja Danijela Đukin je pokrenula  ovu veliku akciju  s ciljem da apeluju na svijest svakog građanina da je prevencija ono što treba da se poštuje u medicini.
 
-Ono što uvijek treba imati na umu je to da je svaki karcinom koji se otkrije u početnoj fazi  stoprocentno izlječiv, naglašava Danijela Đukin.
 
 Tatjana Perić, glavna sestra Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije zadovoljna je odzivom sugrađanki na aktivnosti koje organizuje bijeljinski Dom zdravlja, te tako  zajedno sa zdravstvenim radnicima preveniraju nastanak pojedinih oboljenja.
 
-Ovom prilikom bih podsjetila da je u toku registracija i preregistracija pacijenata i pozivam naše sugrađanke i sugrađane da se jave u našu ustanovu  i blagovremeno izvrše registraciju i preregistraciju.  U Domu zdravlja Bijeljina ima 55 timova porodične medicine, a u ambulanti za ginekologiju od skoro rade dr Stojanka Nikolić i dr Darko Marković, a od ranije tu je dr Bojan Stević, navodi Tatjana Perić.

Semberija info