ŽENE UJEDINjENE SRPSKE POSJETILE KLUB ZA DJECU :: Semberija INFO ::

 

ŽENE UJEDINjENE SRPSKE POSJETILE KLUB ZA DJECU


Obilježavajući Dječiju nedelju, Aktiv žena Ujedinjene Srpske Bijeljina posjetio je Klub za djecu „Dječiji čarobni svijet“. Članice Aktiva žena su provele dan u druženju sa mališanima i vaspitačima, u razgovoru i interaktivnoj radionici posvećenoj pravima djece, a naročito pravu na zdrav život.

 -Svako dijete zaslužuje da bude sretno i zdravo. Međunarodna zajednica obilježava prava djeteta nedelju dana, ali briga o djeci je konstantna, kao i borba da se obezbujede najbolji uslovi za rast i razvoj naših najmlađih. Trenutna situacija sa virusom kovid 19 je uskratila djeci ono najtoplije – zagrljaj.

Ove godine Aktiv žena Ujedinjene Srpske daje prednost zdravlju najmlađih i ističe da je to u svakom momentu, a naročito danas najbitnije. U zdravom tijelu je i vedar duh. Upravo iz tog razloga Aktiv žena Ujedinjene Srpske je danas u jednom od vrtića, koji bazira ishranu djece na organskoj osnovi. Želimo da podignemo svijest mališana o važnosti zdrave ishrane u prevenciji  bolesti, te u tom cilju danas vrtiću nismo poklonili balone i igračke, nego organski uzgojeno voće – upravo iz bašte naših članica. Komentari djece bili su potvrda da radimo pravu stvar“ , istakla je predsjednica Aktiva žena Ujedinjene Srpske Branka Stevanović.


Tatjana Duraković, direktor Kluba za djecu „Dječiji čarobni svijet“ je istakla važnost Dječije nedelje, te važnost rada na razvoju svakog djeteta  svaki dan.

-Briga o najmlađima, bližnjima, nejakima je vrlina koju bi svako od nas trebalo da razvija čitav život. To je dar od Boga. U okviru našeg vrtića svaki dan je dječija nedelja. Ulažemo velike napore da na trpezu donesemo najzdravije. Gradimo svijest najmlađih o važnosti zdrave hrane.

To je danas imperativ ukoliko želimo i zdrav život. U tom cilju, na čak šest dunuma obradive površine organski uzgajamo povrće i voće, bez pesticida i hemijskih sredstava.

Naglašavam da za razliku od odraslih, djeca rastu, imaju vrlo malo iskustva sa hranom, dječiji nervi za ukus traže slatko, fokusirani su na jednu ili dvije namjernice i motivisani su samo na ukus. To je bio osnovni pokretač i motiv ovom kolektivu da ozbiljno vodi računa i zdravoj ishrani naših mališana. Naša briga je njihovo zdravlje “, ističe Tatjana Duraković.

Semberija info